Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Αδήλωτα τετραγωνικά: Άνοιξε η πλατφόρμα για την δήλωσή τους

Δεύτερη ευκαιρία θα έχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες προκειμένου να δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά τους χωρίς να επιβαρυνθούν με υπέρογκες αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων, τελών, προσαυξήσεων και προστίμων.

Η δήλωση γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr, ενώ για τα ακίνητα με περισσότερους ιδιοκτήτες αρκεί η δήλωση να υποβληθεί από έναν από τους ιδιοκτήτες.

Όσοι υποβάλλουν τα διορθωμένα νέα τους στοιχεία για το εμβαδόν των ακινήτων τους, θα δουν την τελικό λογαριασμό με προσαυξήσεις χωρίς όμως να έχουν υπολογιστει τα υπέρογκα πρόστιμα. Συγκεκριμένα, θα επιβάλλεται προσαύξηση 20% στις οφειλές για την περίοδο από 1.1.2020, αλλά χωρίς τις αναδρομικές χρεώσεις που κανονικά φθάνουν έως και το 200%.

Η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους κωδικούς του TAXISNET και οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στη διαδικτυακή εφαρμογή της ΚΕΔΕ, στην οποία θα εμφανίζονται τα στοιχεία κάθε ακινήτου του, που είναι καταχωρημένα στο Ε9, και στη βάση χρέωσης δημοτικών τελών του ΔΕΔΔΗΕ, συσχετισμένα με τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτουι.

Στην εφαρμογή θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να δηλώσουν υπεύθυνα στον οικείο Δήμο, συμπληρωματικά ή και αρχικά, το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας του που ηλεκτροδοτείται ή και που δεν ηλεκτροδοτείται, ή και δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένο ή μη, το οποίο θα πρέπει να συμπίπτει με το εμβαδόν που είναι δηλωμένο στο Ε9, αλλά και τυχόν αλλαγή της χρήσης της ιδιοκτησίας σε άλλη από αυτή που ήταν δηλωμένη στο Δήμο.

Από τη ρύθμιση ωφελούνται οι ιδιοκτήτες οι οποίοι μπορούν να προχωρήσουν στις διορθώσεις που απαιτούνται χωρίς να επωμιστούν υπέρογκα βάρη από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, αλλά και οι Δήμοι καθώς και σε αυτή τη φάση αναμένεται να μπουν σημαντικά ποσά στα ταμεία τους.

Ο λογαριασμός των αδήλωτων τετραγωνικών μπορεί να εξοφληθεί σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο όριο μηνιαίας δόσης πλην της τελευταίας δόσης τα 10 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και τα 50 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της ΚΕΔΕ, κατά την προηγούμενη ρύθμιση δηλώθηκαν 60.630.700 τετραγωνικά μέτρα, με αποτέλεσμα το ποσοστό των δηλωμένων επιφανειών στην επικράτεια να αυξηθεί κατά 35,15%. Υποβλήθηκαν 2.710.217 δηλώσεις που αντιστοιχούν σε 1.869.050 ηλεκτροδοτούμενα και σε 841.052 μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Βάσει των συγκεκριμένων στοιχείων, αντιστοιχούσαν κατά μέσο όρο 22,4 «αδήλωτα» τετραγωνικά ανά δήλωση.

Πηγή: Dikaiologitka.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις για Καρκίνο, Καρδιά, Παχυσαρκία και Νεφρά σε Εκατομμύρια Πολίτε

Το Εθνικό Πρόγραμμα Προληπτικών Εξετάσεων “ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ” επεκτείνεται δυναμικά παρέχοντας δωρεάν οργανωμένο προσυμπτωματικό έλεγχο για κρίσιμα νοσήματα, όπως ο καρκίνος, τα

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΛΣΤΑΤ: «Η Ελλάδα και φέτος μεταξύ των φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού στη Στατιστική»

Για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα καταγράφει αξιόλογη παρουσία στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Στατιστική

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]