Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας εξετάζει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ή όχι θα εξετάσει σήμερα Πέμπτη το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της χώρας. Στο Συνταγματικό Δικαστήριο έχει προσφύγει η Υπηρεσία Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος από το 2015. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία είναι ιδιωτικός φορέας, είχε προσφύγει το 2004 στον πρωθυπουργό, ζητώντας τροποποίηση του κανονισμού προκειμένου η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως τζαμί. Δεν έλαβε ποτέ καμία απάντηση.

Το 2005 η υπηρεσία προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί απόφαση του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με το μουσείο. Το αίτημα απορρίφθηκε. Το 2015 η εν λόγω υπηρεσία επέστρεψε, προσφεύγοντας στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Υποστηρίζει ότι η απόρριψη των αιτημάτων της να ανοίξει η Αγία Σοφία ως τζαμί, παραβιάζει τις θρησκευτικές ελευθερίες.

πηγή: zougla.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Αντώνης Πανούτσος – Πάνω από 30 ημέρες στη ΜΕΘ, δίνει μάχη με τον ιό του Δυτικού Νείλου

Δύσκολη περιπέτεια με την υγεία του περνά ο Αντώνης Πανούτσος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]