Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Προς κάθε αρμόδιο – ΤΟ ΔΕΟΣ ΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΤΩΝ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ

Οι  εργασίες που αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη  στα πλαίσια των διαμορφώσεων οδών, στις οποίες  περιλαμβάνονται  μετατοπίσεις και αντικαταστάσεις κολώνων  της ΔΕΗ, αναδεικνύουν και ένα επάγγελμα που ελάχιστοι θα ήθελαν να κάνουν, αυτό των εναεριτών.

Οι εναερίτες είναι οι  εργαζόμενοι οι οποίοι  επιδίδονται επαγγελματικά στις πλέον  επικίνδυνες δραστηριότητες, βρίσκονται σε ετοιμότητα επί 24ωρου βάσεως, εργάζονται σε μεγάλο ύψος, κρέμονται από τις κολώνες, τα ηλεκτροφόρα σύρματα, ή ακόμα και από τους γιγαντιαίους μεταλλικούς πυλώνες μεγάλης τάσης, που φτάνουν σε ύψος τα δεκάδες μέτρα, προσπαθώντας να εντοπίσουν πιθανές βλάβες, να συντηρήσουν το δίκτυο ή να μετατοπίσουν γραμμές. 

Είναι ιδιαίτερα  ανησυχητικά τα  στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, κάθε χρόνο χάνονται έως και πέντε εργαζόμενοι από ατυχήματα ενώ ο απολογισμός αναδεικνύει κι έναν σημαντικό αριθμό σοβαρών  τραυματισμών.

Το δέος που καταλαμβάνει τους περαστικούς καθώς αντιλαμβάνονται τους εναερίτες να είναι σκαλωμένοι  ψηλά στις  κολώνες σαν αφύσικα μυθικά πτηνά, είναι εξαιρετικά έντονο. 

Εύλογα ανακύπτει το ερώτημα, κατά πόσο θα ήταν δυνατόν να αποφεύγονται αυτές οι δραστηριότητες που στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές η επιφέρουν βαρείς τραυματισμούς, με τις γνωστές δυσμενείς συνέπειες για τους ίδιους τους εργαζομένους και τις οικογένειες τους.

Η απάντηση υπάρχει και ήδη εφαρμόζεται από πολλά χρόνια στις προηγμένες χώρες, ενώ διστακτικά έχει ξεκινήσει και σε περιοχές του τόπου μας. 

Ο λόγος φυσικά γίνεται για την υπογεια μεταφορά  των δικτύων.  

Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται συχνότερη και καλύτερη η συντήρηση τους, θα υπάρχουν λιγότερες φθορές  και η πρόσβασή  σε αυτά δεν θα απαιτεί  να βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο ζωής οι εργαζόμενοι, όπως συμβαίνει τώρα με τους εναερίτες.

Πέραν τούτων  με την υπόγεια μεταφορά  των δικτύων θα αναβαθμιστεί και αισθητικά το αστικό  τοπίο, το οποίο είναι τώρα ιδιαίτερα  βεβαρυμένο.

Είναι κατανοητό ότι η συνολική υπόγεια μεταφορά των δικτύων στις  αστικές περιοχές, αποτελεί ένα σημαντικό έργο  που πρέπει να χρηματοδοτηθεί από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, που μπορούν να αναζητηθούν και να ενεργοποιηθούν, από τις τοπικές αρχές, τους φορείς, τους παράγοντες και κάθε αρμόδιο.

Αυτό το έργο οι πόλεις το περιμένουν  και οι κοινωνίες το απαιτούν.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]