Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στ. Ασλάνογλου: «Φέτος θα αξιοποιηθούν τα χρήματα του Δήμου με έργα και δράσεις που θα πιάσουν τόπο»

Χιλιάδες είναι οι οφειλέτες του Δήμου Βέροιας που καλούνται να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, σε 100 ευνοϊκές δόσεις (βλ. χθεσινό πρωτοσέλιδο). Ευρύτερη ενημέρωση έκανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στ. Ασλάνογλου χθες στον Άκου 99.6. Σε γενικές γραμμές, τα χρέη είναι κυρίως από απλήρωτα ενοίκια ενώ τα πρόστιμα του ΚΟΚ είναι το λιγότερο των χρεών σε σχέση με το συνολικό ποσό (μέσος όρος οφειλών από ΚΟΚ 1.500 ευρώ περίπου).

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο ο αριθμός των δημοτών που «εκμεταλλεύτηκε» τη ρύθμιση ήταν μικρότερος από τον αναμενόμενο, ίσως λόγω των στενών οικονομικών δεδομένων του καθένα. Σε μια δεύτερη ευκαιρία που δίνεται από τον Δήμο με την δίμηνη παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου, μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ανταπόκριση. Η ρύθμιση, με ελάχιστη δόση τα 20 ευρώ, διευκολύνει κυρίως τους μεγαλοοφειλέτες, που δεν είναι και λίγοι. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος υπάρχουν αρκετοί οφειλέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ, αλλά και πολλοί, άνω των 50.000, για τους οποίους είναι αντίστοιχα και τα εισπρακτικά μέτρα.

Πριν το κλείσιμο της συνέντευξης του αντιδημάρχου στις «Πρωινές σημειώσεις» της Σοφίας Γκαγκούση, ο κ. Ασλάνογλου ρωτήθηκε για τα ταμειακά αποθέματα του Δήμου, ουκ ολίγα, για το 2018. Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι αυτά θα κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που δίνει τα μεγαλύτερα επιτόκια.

Θα αξιοποιηθούν όμως και πότε; ρωτήθηκε ο κ. Ασλάνογλου, δεδομένου ότι ο εκλογικός χρόνος δεν έχει πάντα 12 μήνες… «Έχουμε τον χρόνο για να τα τοποθετήσουμε εκεί που θα έχουν τη μεγαλύτερη υπεραξία. Δεν θέλει βιασύνες, θέλει έργα και δράσεις που θα πιάσουν τόπο και φέτος θα αξιοποιηθούν. Εμείς δεν εξαρτούμε το μέλλον του Δήμου από εκλογικές αναμετρήσεις. Ούτε θα βάλουμε χρήματα όπου νάναι, για λόγους εντυπωσιασμού. Θα πιάσουν πραγματικά τόπο…» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Πρέπει να πιάσουν τόπο, θα λέγαμε εμείς…

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]