Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Νεκροί σε τροχαίο ο εκ Βλάστης καρδιοχειρουργός Χρήστος Λόλας και η σύζυγός του!

Μεγάλη απώλεια για τον κόσμο της Ιατρικής. Ο γνωστός, εκ Βλάστης καρδιοχειρουργός Χρήστος Λόλας έχασε τη ζωή του μαζί με τη σύζυγό του Κλώντια σε τροχαίο που σημειώθηκε το απόγευμα της 20ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 80χρονος γνωστός καρδιοχειρουργός στις 5 το απόγευμα της Κυριακής βγήκε με το αυτοκίνητό του στο ύψος του 36ου χιλιομέτρου Αθηνών – Σουνίου από ανώνυμη οδό  και συγκρούστηκε σφοδρά με αυτοκίνητο που ήταν επί της Αθηνών – Σουνίου.

Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο και μετέφερε τον καρδιοχειρουργό και την σύζυγό του στο Ασκληπιείο Βούλας. Οι γιατροί έκαναν επί 6 ώρες υπεράνθρωπες προσπάθειες να τους κρατήσουν στην ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Ο Χρήστος Λόλας γεννήθηκε στην Κοζάνη και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης όπου και εξειδικεύθηκε στη γενική χειρουργική. Κατόπιν μετεκπαιδεύτηκε επί μια πενταετία στην καρδιοχειρουργική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Oregon των ΗΠΑ και έλαβε τον τίτλο του Associate Professor.

Το 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα και του ανατέθηκε η οργάνωση και λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Έγινε υφηγητής και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1986 ανέλαβε διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός εγκαινιάζοντας το 1990, με την πρώτη επιτυχή καρδιακή μεταμόσχευση, το πρώτο πρόγραμμα καρδιακών μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας.

Είχε γράψει βιβλία και είχε δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε επιστημονικά και μη περιοδικά και στον ημερήσιο Τύπο. Είναι μέλος πολλών ελληνικών και ξένων εταιρειών και συμμετείχε σε ιατρικές αποστολές σε βαλκανικές χώρες και στην Κίνα όπου διενήργησε καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Από τις πιο σημαντικές εξωιατρικές δραστηριότητές του ήταν ο αθλητισμός. Παλαιός παίκτης μπάσκετ του Άρη Θεσσαλονίκης, αλλά και ερασιτέχνης golfer, διετέλεσε Πρόεδρος του Ομίλου Golf Γλυφάδας.

Συμμετείχε ενεργά στις προσπάθειες ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων από την Αθήνα, τόσο στο Τόκυο για τη Χρυσή Ολυμπιάδα όσο και στην επιτυχή προσπάθεια της Λωζάνης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, διατελέσας Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Athoc 2004.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]