Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Υποβάθμιση του ΙΚΑ Νάουσας από υποκατάστημα σε αποκεντρωμένο τμήμα! Μετακίνηση πολλών υπαλλήλων στο κατάστημα Βέροιας

Υποβάθμιση του διοικητικού ρόλου του υποκαταστήματος ΙΚΑ Νάουσας προβλέπει το νέο οργανόγραμμα του οργανισμού (ΠΥΣΥ), γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις στους 16 εργαζόμενους. Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα το υποκατάστημα Νάουσας υποβαθμίζεται σε αποκεντρωμένο τμήμα της Α΄ Διεύθυνσης στη Βέροια, ενώ υπάρχει και Β΄ Διεύθυνση με έδρα την Αλεξάνδρεια, που σήμερα μαζί με τον πρώην δήμο Μελίκης εμφανίζει μεγαλύτερο πληθυσμό από τον διευρυμένο δήμο Νάουσας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η εξέλιξη αυτή μπορεί να μην μειώνει τον αριθμό των γιατρών της μονάδας στη Νάουσα, ωστόσο μειώνει αισθητά τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων θα μετακινηθεί στη Βέροια, μαζί φυσικά με τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων στη συγκεκριμένη απόφαση αυτή είναι η Παρασκευή και καλούνται όλοι οι φορείς να αντιδράσουν για να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

 

Αντίδραση και διαμαρτυρία του δημάρχου Νάουσας

Την προσωπική του αντίθεση αλλά και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας σε οποιαδήποτε σκέψη ή προσπάθεια υποβάθμισης του τοπικού υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Νάουσας εκφράζει ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης με επιστολή του προς το υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο. Ο δήμαρχος αντιθέτως ζητά τη διατήρηση αν όχι την ενίσχυση του Υποκαταστήματος στην πολύπαθη και χτυπημένη από την αποβιομηχάνιση πόλης της Νάουσας, όπως αναφέρει.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Λόγω της μεγάλης αναστάτωσης που προκλήθηκε στις τάξεις του τοπικού υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Νάουσας σχετικά με το νέο οργανόγραμμα το οποίο εμφανίζει το υποκατάστημα της Νάουσας να υποβαθμίζεται, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα σχετικά με τις προθέσεις σας για τη λειτουργία του.

Σε κάθε περίπτωση σας ενημερώνουμε πως σύσσωμη η τοπική κοινωνία στέκεται αντίθετη σε οποιαδήποτε σκέψη ή προσπάθεια υποβάθμισης του τοπικού υποκαταστήματος.

Ευελπιστώ πως θα κατανοήσετε την ανάγκη στήριξης των ασφαλισμένων της πολύπαθης και χτυπημένης από την αποβιομηχάνιση πόλης της Νάουσας διατηρώντας και ενισχύοντας ή δυνατόν το τοπικό μας υποκατάστημα.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας.»

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Ορισμός νέων μελών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αντικείμενο της οποίας είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των Ανεξάρτητων Αρχών και

Διαβάστε περισσότερα »

Εκδρομή μνήμης και ιστορίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ημαθίας στην Καππαδοκία

Μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ημαθίας συμμετείχαν στην επταήμερη εκδρομή στο μαγευτικό Πανόραμα της Καππαδοκίας, που διοργάνωσε το Veria Tours

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]