Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Προβληματισμένοι εργαζόμενοι και επενδυτής από την καθυστέρηση στην εξέταση της πρότασης εξαγοράς της ΕΝΚΛΩ

Έντονη δυσφορία προκαλεί στους εργαζόμενους της πρώην Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέταση της πρότασης του ιδιώτη επενδυτή (Aiglon SLP) για εξαγορά του ενεργητικού τής πρώην εισηγμένης και την επαναλειτουργία τριών μονάδων της σε Ροδόπη, Ημαθία και Φθιώτιδα. Η δυσφορία αυτή εντάθηκε επικίνδυνα πριν λίγες μέρες, με αφορμή κλοπή από αγνώστους μεγάλης ποσότητας καλωδίων (αξίας 25.000 ευρώ) που διαπιστώθηκε τη Μ. Τρίτη 11 Απριλίου στο εργοστάσιο της Κόλβλαν (όμιλος ΕΝΚΛΩ) στο Λουτροχώρι Πέλλας, με τους εργαζόμενους να μιλούν στον «Λαό» για απομείωση της περιουσίας της εταιρείας λόγω της καθυστέρησης στην εξέταση της επενδυτικής πρότασης.

Το οξύμωρο στην υπόθεση της ΕΝΚΛΩ είναι πως το επενδυτικό ενδιαφέρον έχει τη στήριξη όχι μόνο ομάδας πρώην εργαζομένων του ομίλου (συμμετέχουν στην εταιρεία που θα διεκδικήσει τα assets της ΕΝΚΛΩ με 20%), αλλά και των τοπικών φορέων και κυρίως της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή: με την εξάμηνη αναστολή των πλειστηριασμών μόλις μπήκε το 2016, αλλά και την πρόσφατη αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα, που δίνει τη δυνατότητα για σύγκληση της γενικής συνέλευσης των πιστωτών, αρκεί σχετικό αίτημα να τεθεί από το 20% αυτών.

 

Δυσαρέσκεια από τον επενδυτή

Ο ιδιώτης επενδυτής έχει εκφραστεί ανοικτά και με θέρμη υπέρ της εξαγοράς των περιουσιακών στοιχείων και λειτουργίας τριών μονάδων, αλλά και υπέρ του σχεδίου επαναλειτουργίας των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να βρίσκει πεδίο συνεννόησης. Πληροφορίες τον θέλουν να είναι χολωμένος από την όλη εξέλιξη, αφού παρότι έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του ανοικτά, δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα έναν «οδικό χάρτη» για τη διαδικασία διεκδίκησης της ΕΝΚΛΩ, την ίδια στιγμή που ο εξοπλισμός της απαξιώνεται, το εξειδικευμένο προσωπικό συνταξιοδοτείται και το όλο εγχείρημα καθίσταται δυσκολότερο. Διόλου περίεργο όλα τα παραπάνω να τον οδηγήσουν να στρέψει το επενδυτικό του ενδιαφέρον προς άλλες κατευθύνσεις, εντός ή εκτός Ελλάδας, την ώρα που στη χώρα μας αναζητούνται επενδυτές!

Οικονομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αν το εγχείρημα για την επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ ναυαγήσει, δεν θα πρόκειται μόνο για μια ακόμη αρνητική εξέλιξη στην οικονομία, αλλά και για μια κυβερνητική αδυναμία να υλοποιήσει στην πράξη την πολιτική της, με όποιο πολιτικό κόστος σημάνει κάτι τέτοιο σε Ημαθία, Ροδόπη και Φθιώτιδα.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου στο Εμπορικό Κέντρο Δράση ενημέρωσης Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με τη Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων Νομού Ημαθίας, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα »

Λύση από Τάσο Μπαρτζώκα για το Δάσος της Φυτειάς με νομοθετική ρύθμιση – Σε συνέχεια των προσπαθειών του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της αδυναμίας εκμετάλλευσης και χρήσης του αυτοδιαχειριζόμενου Δάσους της Φυτειάς, από τους

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]