Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ντύσιμο Μπούλας και Κούλουμα στην Πουλιάνα από τον ΄Αριστοτέλη΄

Εκδηλώσεις για το τελευταίο διήμερο της αποκριάς έχει προγραμματίσει η πολιτιστική εταιρεία Νάουσας ΄Ο Αριστοτέλης΄ στο Αριστοτελικό Πολιτιστικό Κέντρο «Χρήστος Λαναράς» («Μούγγρη») στην Πουλιάνα. Στις 9 το πρωί της Κυριακής ξεκινά το ντύσιµο της Μπούλας (χορευτή) Ιωάννη Γαλίτη και στη συνέχεια η έξοδός του από την οικία του για το μάζεμα του μπουλουκιού. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον νεοδιαμορφωμένο 1ο όροφο του ιδιόκτητου παραδοσιακού κτηρίου, καθώς και την έκθεση έργων τέχνης με θέματα ιστορίας φύσεως και φαντασίας.

Στις 12 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο θα γίνει παραδοσιακό γλέντι για τα «Κούλουµα», µε φασολάδα, λαγάνα και σαρακοστιανά, από τον σύλλογο σε συνεργασία με την οικογένεια του χορευτή Ιωάννη Γαλίτη και το πέρασμα των μπουλουκιών.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Αγιασμός του Ωδείου και της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

Το Ωδείο και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης ανακοινώνουν την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού για

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]