Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Σε σχόλιο του «Λαού» περί κόντρας Κουτσογιάννη – Βασιλείου, απαντάει ο δημοτικός σύμβουλος

Στο χθεσινό σχόλιό μας με τίτλο «Η πρώτη κόντρα Κουτσογιάννη-Βασιλείου» απαντά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασιλείου ως εξής:

«Αγαπητή εφημερίδα. Καλό θα είναι, και προς αποφυγή δημιουργίας κακών εντυπώσεων σε βάρος κάποιου ατόμου, ειδικά όταν αυτό ασχολείται με τα κοινά, πριν από τη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου που τον αγγίζει, να ζητείται και η άποψη του κατονομαζόμενου σ’ αυτό.

Με αφορμή λοιπόν το σχόλιό σας αναφέρω επιγραμματικά τα παρακάτω:

Σύμφωνα με το άρθρο 61 παρ.3 του Ν. 3852/2010, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος υποχρεούνται να απαντούν εγγράφως ή προφορικώς, στα ερωτήματα που τους υποβάλλουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου μέσα σε ένα (1) μήνα. Σύμφωνα επίσης με το άρθρο 69 παρ. 3 εδ. 1 του ίδιου νόμου, κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να ζητά από τον δήμαρχο, την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία, που είναι χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων του. Ο δήμαρχος οφείλει να παρέχει τις πληροφορίες εντός μηνός.

Όταν λοιπόν έχω ζητήσει κατ’ επανάληψη, όχι μόνον εγώ, αλλά και άλλοι  συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, απαραίτητες πληροφορίες και έγγραφα, όχι μόνο για την ενάσκηση των καθηκόντων μας, όπως μας επιτάσσει ο νόμος, αλλά πολύ περισσότερο για την προάσπιση των εαυτών μας, από έωλη μηνυτήρια αναφορά του κ. Δημάρχου, που ήδη και με Διάταξη του κ. Εισαγγελέως Εφετών Θεσσαλονίκης, που ακολούθησε ανάλογη Διάταξη του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Βέροιας, και τούτο μετά από προσφυγή του ιδίου, τέθηκε στο Αρχείο, τότε αναγκαστικά προσφεύγεις προς τον φυσικό σου Δικαστή και ζητάς την έννομη προστασία, που βέβαια σου παρέχεται, όταν αποδεικνύεις τα δίκαιά σου. Και βέβαια όταν καταδικάζεται κάποιος σε κάποια πράξη, όπως είναι η υποχρέωση για χορήγηση εγγράφων, και παρόλα αυτά δεν συμμορφώνεται και πάλι, τότε το Δικαστήριο που εκδίδει την απόφαση, επιβάλει και παρεπόμενες ποινές, όπως είναι π.χ και μια χρηματική ποινή.

Για μια λοιπόν από τις αιτήσεις μου που δεν απαντήθηκε, και αυτή δεν αφορά τους εκκαθαριστές της ΤΑΒ, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα -αυτή δεν έχει ακόμη εκδικαστεί-, αλλά τις περιβόητες πομώνες άρδευσης της  δημοτικής Ενότητας Ειρηνούπολης, υπήρξε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Δήμου Νάουσας, στο περιεχόμενο  της οποίας δεν συμμορφώθηκε και πάλι ο κ. Δήμαρχος. Να σημειώσω ότι ακολουθούν και άλλες δικαστικές ενέργειες στο θέμα αυτό. Εγώ όμως δεν προβαίνω σε ανακοινώσεις, ούτε εκδίδω  δελτία τύπου για δημιουργία εντυπώσεων, γνωρίζοντας ασφαλώς και τις συνέπειες του νόμου.

Ως εκ τούτου, καλά θα κάνετε να ρωτήσετε τον ίδιο, τι υπόθεση ήταν αυτή στην οποία αναφέρθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, τι περιεχόμενο είχε, αν υλοποιήθηκε από τον ίδιο, όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει, τι ακολούθησε μετά, και πόσες άλλες αιτήσεις εκκρεμούν προς απάντηση.

Όσον για την αναγκαστική κατάσχεση που επέβαλλα, για την είσπραξη αυτών που επιδικάστηκαν με την απόφαση, θεωρώ ότι ήταν φυσικό επακόλουθο, από τη στιγμή που υπήρξε άρνηση ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μου. Πράγματι όμως βγήκαν από το  ταμείο του Δήμου, 1.800 ευρώ περίπου, τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται αμοιβή για τους γνωρίζοντες. Σε κάθε περίπτωση όμως, υπεύθυνος για τη ζημία που προκλήθηκε στον Δήμο Νάουσας, είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, γιατί αυτός παρανόμησε στη συγκεκριμένη περίπτωση, μη συμμορφούμενος σε  όσα τον επέτασσαν οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις. Να σημειώσω βέβαια, ότι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα υπάρξει για το ζήτημα αυτό, αλλά και για άλλες περιπτώσεις άρνησης συμμόρφωσής του με τις νόμιμες υποχρεώσεις του, αναλυτική και εμπεριστατωμένη ανάλυση, και αυτό, για να καταδειχθεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ποιος είναι του σωστού προγραμματισμού, και ποιος όχι.

                                                  Με εκτίμηση

                                            Γεώργιος Βασιλείου 

                              Δημοτικός Σύμβουλος Νάουσας

 

Σ.Σ.: Εμείς απλώς περιγράψαμε έναν ενδιαφέροντα -πιστεύουμε- διάλογο από την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, στο πλαίσιο των παραπολιτικών σχολίων της εφημερίδας μας, όπως κάναμε και σε προηγούμενο φύλλο μας για άλλους αντίστοιχους διαλόγους ή αναφορές. Η πράγματι λανθασμένη αναφορά μας για τους εκκαθαριστές της ΤΑΒ οφείλεται στην έλλειψη ενός «και» από τη φράση σας. Ανθρώπινο λάθος, σε μια λεπτομέρεια του σχολίου μας.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

«Μεταξύ Ιστορίας και Θρύλου» ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΥΣΑ ΤΑΛΑΝΤΑ ΜΕΡΟΣ Β΄ : Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ

Του Ηλία Τσιαμήτρου Εκείνα τα ζοφερά χρόνια, σε ηλικία μόλις εικοσιπέντε χρόνων ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρ, ο άνθρωπος που αργότερα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]