Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Tα γραφεία του Καρυπίδη στην Πατρίδα σφράγισε ο Όμιλος Αρβανιτίδη – Υπουργείο: Τα όρια ανοχής μας για την εταιρία Καρυπίδης ΑΒΕΕ έχουν εξαντληθεί

Τα γραφεία της εταιρίας «Καρυπίδη» στην Πατρίδα Βέροιας σφράγισαν χθες σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ομίλου Αρβανιτίδη, ως συνέχεια της ρήξης και της δικαστικής τροπής που έχουν πάρει οι σχέσεις Καρυπίδη-Αρβανιτίδη λόγω οικονομικών διαφορών.

Εν τω μεταξύ προχθές το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά τους εργαζόμενους της Εταιρίας «Καρυπίδης ΑΒΕΕ» με την οποία καλεί τους υπεύθυνους της εταιρίας να σταματήσουν τις εκβιαστικές ενέργειες προς τους εργαζόμενους και να προσέλθουν σε συμφιλιωτικό διάλογο. Από την πλευρά του το Υπουργείο παραμένει στη σταθερή του θέση για την προστασία των θέσεων εργασίας και την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων.

Συγκεκριμένα στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρονται τα εξής:

«Για μια ακόμη φορά η εταιρεία «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑBΕΕ» φαίνεται να αγνοεί τις νόμιμες και  θεσμικές λειτουργίες του κράτους και της κοινωνίας. Προτιμά να προσπαθεί να «λύσει» τα προβλήματα που έχουν προκύψει  με τα χρέη της προς τους εργαζομένους με εκβιασμούς σε βάρος τους. Για μια ακόμη φορά ειδοποίησε ότι δεν θα προσέλθει στην αυριανή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας. Κατά συνέπεια η συνάντηση αυτή αναβάλλεται και για τελευταία φορά ορίζεται, κατόπιν εκ νέου αιτήματος της ΟΙΥΕ, για την ερχόμενη Τετάρτη 21-12-2016 και ώρα 14:00 μ.μ. στον 4ο όροφο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τονίζουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία προσπάθεια συμφιλίωσης δεδομένου ότι όπως έχουμε ενημερώσει, τα όρια ανοχής του Υπουργείου έχουν ήδη εξαντληθεί.

Παρεμπιπτόντως θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε τα ενδιαφερόμενα μέρη για τα παρακάτω:

1.Η μείωση των ήδη οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών, συνιστά παραίτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και όπως προβλέπεται  από αναγκαστικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, δεν επιτρέπεται έστω και με συμφωνία καθώς αυτή θα καταστεί άκυρη. 

2.Οποιαδήποτε πρόταση μείωσης μισθών μέσω τροποποίησης των ατομικών συμβάσεων καταστρατηγεί μεταξύ των άλλων τις διατάξεις του  Π.Δ. 240/2006 

3.Οποιαδήποτε συμφωνία εμπορικού χαρακτήρα (π.χ. δικαιόχρηση) αποβλέπει μόνο σε εμπορικούς σκοπούς και δεν μπορεί να περιλαμβάνει μέτρα που έχουν επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούμε τους υπευθύνους της εταιρείας να σταματήσουν τις περιοδείες στα καταστήματα της εταιρείας και τους εκβιασμούς τύπου «διαβούλευσης» με τους εργαζόμενους για όλα τα παραπάνω, να προσέλθουν στον συμφιλιωτικό διάλογο και επίσης καλούμε τους εργαζόμενους να μην ενδώσουν σε κανένα είδους εκβιασμό.

Αταλάντευτη θέση του Υπουργείου παραμένει η προστασία των θέσεων εργασίας και η αποπληρωμή ΟΛΩΝ των οφειλομένων δεδουλευμένων της εταιρείας προς τους εργαζόμενους ως προϋπόθεση για την όποια μεταβολή στο επιχειρηματικό σχήμα».    

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Ορισμός νέων μελών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αντικείμενο της οποίας είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των Ανεξάρτητων Αρχών και

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]