Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Πήραν «φωτιά» τα παραδοσιακά ρακοκάζανα στην γιορτή τσίπουρου της Αγ. Βαρβάρας (Φωτογραφίες)

Πήραν φωτιά τα ρακοκάζανα της Αγ. Βαρβάρας την περασμένη Κυριακή στην 1η γιορτή παραδοσιακής παρασκευής τσίπουρου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού. Μιλώντας στο Ράδιο Τύπος Fm  99,7 ο πρόεδρος κ. Καρέτσας αναφέρθηκε στην παράδοση που έχει εδώ και χρόνια η Αγ. Βαρβάρα στο βράσιμο του τσίπουρου.

«Το χωριό είχε πολλά καζάνια εκ των οποίων αρκετά έχουν σταματήσει πλέον, όμως έχουμε σε λειτουργία ακόμα επτά καζάνια που βράζουν συνέχεια. Με την εκδήλωση αυτή θέλουμε να αναδείξουμε τόσο το γνωστό ποιοτικό τσίπουρο του χωριού μας, όσο και τους τοπικούς μας παραγωγούς, που έχουν να τα βάλουν κάθε χρόνο με τις καιρικές συνθήκες αφού η ποιότητα εξαρτάται από την καλή, ξερική χρονιά» είπε ο κ. Καρέτσας.

Την ποιότητα του τσίπουρου «εξέτασαν» όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση, το μεσημέρι της Κυριακής και στο πλαίσιο της γιορτής επισκέφθηκε τα καζάνια των Δουλγερίδη, Ντόβα, Αραμπατζόγλου, Καμπά και Μανωλίδη.

Η κεντρική εκδήλωση έγινε στην γεμάτη από κόσμο πλατεία, με μπόλικο τσίπουρο, ψητά, τραγούδι και χορό από τους προσκεκλημένους συλλόγους «Αριστοτέλη» Τριλόφου, «Καρατάσο» Στενημάχου και Αγ. Βαρβάρας καθώς και ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων.

Σ.Γκ.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Σάββατο 31 Οκτωβρίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Μαθητικής Ανταλλαγής FLEX Global 2027-28

Τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση της Ελλάδας, σας καλούν σε ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Μαθητικής Ανταλλαγής Future

Διαβάστε περισσότερα »

Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου Το βιβλίο «Οι Ξένες» της Δροσούλας Χύτα – Μπουσμπούκη, παρουσιάζεται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της κ. Δροσούλας Χύτα – Μπουσμπούκη, με τίτλο

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]