Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Συμμετοχή του χορευτικού του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηρολιβάδου σε εκδηλώσεις

Με το κλείσιμο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού 2016, το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου συμμετείχε σε δυο σημαντικές και αξιόλογες εκδηλώσεις:

1. Στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών του Δήμου Βέροιας και

2.  Στα Ακρίτεια του Δήμου Αριδαίας Ν. Πέλλας.

 Όσον αφορά στη πρώτη εκδήλωση το συγκρότημα έλαβε μέρος στις 24 & 26 (Τετάρτη και Παρασκευή) Αυγούστου, στην έναρξη και τη 3η ημέρα του 1ου Φεστιβάλ, αντίστοιχα. 

 Η έναρξη του εν λόγω φεστιβάλ ξεκίνησε με πατινάδα από τη πλατεία Ωρολογίου και, μέσω της οδού Μητροπόλεως, κατέληξε στο Δημαρχείο της Βέροιας, όπου και έγινε η τελετή έναρξης, καθώς  και το γλέντι του κόσμου με όλα τα συγκροτήματα. 

 Στην 3η ημέρα του φεστιβάλ το συγκρότημα του ΠΟΞ (μαζί με άλλα πέντε συγκροτήματα  της  πόλης) ενθουσίασε στον Προμηθέα (παλιά εβραϊκά μνήματα) το πολυπληθές  Βεροιώτικο  κοινό με βλάχικους χορούς και τραγούδια από το Ξηρολίβαδο, αποσπώντας τα κολακευτικότερα λόγια και του  τοπικού τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού).

 Ακολούθως, στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Κυριακή, το συγκρότημα του ΠΟΞ  πραγματοποίησε  εκδρομή στην Αριδαία, όπου συμμετείχε στα ‘Ακρίτεια’, μια εκδήλωση του φημισμένου συλλόγου ‘Ακρίτες’  Αλμωπίας, ο οποίος επαναδραστηριοποίησε μετά από αρκετό χρονικό διάστημα τις εκδηλώσεις αυτές κάτω από την αιγίδα του Δήμου Αριδαίας. 

 Η εκδήλωση έγινε στο ανακαινισμένο υπαίθριο θέατρο του άλσους της οικείας πόλης, συμμετείχαν άλλοι 5 σύλλογοι και το συγκρότημα του ΠΟΞ  δημιούργησε μια άριστη ατμόσφαιρα, σκορπίζοντας βουνίσιο και ξηρολιβαδιώτικο άρωμα με βλάχικους χορούς και τραγούδια του Αν. Βερμίου. 

 Πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα έτυχε μιας θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τους διοργανωτές της όλης εκδήλωσης και ιδιαίτερα του έμπειρου χοροδιδασκάλου Δημήτρη Ιωάννου.

Ευχαριστίες

 Το νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου συγχαίρει τους χορευτές του συγκροτήματος και τον χοροδιδάσκαλο Τσιαμήτρο Γιάννη για τις  άψογες εμφανίσεις τους τόσο στη Βέροια όσο και στην Αριδαία.

 Επίσης ευχαριστεί τον Βασίλη Γ. Χασιώτη, καταστηματάρχη του καφενείου-ταβέρνας «Το γρέκι του Βασίλη»  στο Ξηρολίβαδο, ο οποίος πρόσφερε αφιλοκερδώς στο μαγαζί του δείπνο στους  ηθοποιούς της Κεντρικής Θεατρικής Σκηνής του Π.Γ.Σ. «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», που έδωσαν  το Σάββατο το βράδυ (20-08-2016) μια  θαυμάσια και απολαυστική  παράσταση στο Ξηρολίβαδο, με την κωμωδία «Άρρωστος…κατά παραγγελία’.

Το ΔΣ του Ομίλου  

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας και το  Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Κωνσταντίνο

Διαβάστε περισσότερα »

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας  ενημερώνει πως η προβολή της βραβευμένης ταινίας “Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ” θα γίνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]