Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Η πρόταση υποβλήθηκε στους θεσμούς Γ. Στουρνάρας: Σημαντική χαλάρωση των capital controls τις επόμενες ημέρες

Τις επόμενες ημέρες έρχεται σημαντική χαλάρωση των capital controls, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της ΤτΕ, στη Βουλή. 

Στην ελληνική πρόταση που έχει ήδη σταλεί προς έγκριση στους θεσμούς, περιλαμβάνεται η δυνατότητα ανάληψης 840 ευρώ σε δύο εβδομάδες, ανάληψη μετρητών χωρίς περιορισμό για νέες καταθέσεις από χρήμα που έρχεται από το εξωτερικό, καθώς και πλήρης άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων.

Ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι μετά το τέλος Ιουλίου ελληνικά ομόλογα ύψους 3,7 δισ. ευρώ μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

Ακόμη επανέλαβε την θέση του ότι η ελάφρυνση χρέους πρέπει να συνδυαστεί με χαμηλότερο στόχο, στο 2% του ΑΕΠ, για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018.

Ειδικότερα, ο διοικητής της ΤτΕ παρουσιάζοντας στην Βουλή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την ενδιάμεση νομισματική έκθεση ανέφερε ότι η ελληνική πρόταση για χαλάρωση των capital controls υποβλήθηκε στους θεσμούς και θα ανακοινωθεί, εφόσον λάβει την τελική έγκριση, τις επόμενες ημέρες.

Η ελληνική πλευρά προτείνει να δοθεί η δυνατότητα υπολογισμού του ποσού ανάληψης για κάθε φυσικό πρόσωπο στις δύο εβδομάδες από τη μια που ισχύει σήμερα. Δηλαδή αν κάποιος δεν σηκώσει μέσα στην εβδομάδα το ανώτατο όριο των 420 ευρώ να μπορεί την επόμενη εβδομάδα να κάνει ανάληψη του διπλάσιου ποσού (δηλαδή 840 ευρώ).

Η σημαντικότερη αλλαγή που επέρχεται είναι η θεσμοθέτηση του νέου χρήματος. Για καταθέσεις που έρχονται μέσω εμβασμάτων από το εξωτερικό το σχέδιο προβλέπει την άρση της απαγόρευσης ανάληψης μετρητών. Δηλαδή, το νέο χρήμα (σ.σ ελεύθερα κεφάλαια) δεν θα υπόκειται σε κανένα περιορισμό στην ανάληψη μετρητών.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται η πλήρης άρση της απαγόρευσης αποπληρωμής δανείων για παλαιό χρήμα. Όσοι δηλαδή διατηρούν καταθέσεις θα μπορούν να ζητούν την αποδέσμευση χρημάτων για αποπληρωμή ως και του συνόλου των δανειακών τους υποχρεώσεων. 

Τέλος για τα ελεύθερα κεφάλαια προτείνεται η αύξηση του ποσού ανάληψης από 10% σε 30%.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]