Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Βραβεύτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στη ΔΕΤΡΟΠ

Τη δυνατότητα να προβάλουν την ξεχωριστή ποιότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραγωγής τους είχαν οι 86 επιχειρήσεις στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 25η «DETROP BOUTIQUE 2016». Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ενδεικτική της επιτυχούς συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η βράβευση του περιπτέρου της, για τη συμμετοχή και την υποστήριξη των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τα βραβεία που απέσπασαν οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε: «Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εστιάζουμε τις δράσεις μας στην αποτελεσματική προώθηση των εκλεκτών προϊόντων της μακεδονικής γης, ‘προϊόντων – σημαία’ της κάθε περιοχής προέλευσης, που μπορούν να εξασφαλίσουν δυναμική διείσδυση στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της τοπικής μας οικονομίας και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Η συμβολή μας στην προώθηση της υγιούς και σύγχρονης επιχειρηματικότητας, με σεβασμό στην ποιότητα και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, αποτελεί κεντρικό άξονα των δράσεών μας».

Στη Detrop έγινε και η έναρξη της νέας καμπάνιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδας, η οποία με σεβασμό στην παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά ετοίμαζε και προσέφερε καθημερινά, εδέσματα γνήσιας Μακεδονικής Κουζίνας σε όλους τους επισκέπτες. Την καμπάνια τίμησε με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή του στην προετοιμασία και την προσφορά μοναδικών πιάτων ο πατέρας Επιφάνειος και ο πατέρας Νικήτας.

Η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όμως είχε και έντονο εξαγωγικό ενδιαφέρον για τις 86 συμμετέχουσες επιχειρήσεις, δεδομένου ότι το περίπτερο επισκέφτηκαν εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα δίκτυα σούπερ μάρκετ, καταστήματα λιανικής και ντελικατέσεν, αλλά και εμπορικοί αντιπρόσωποι των σημαντικότερων εταιριών παγκοσμίως, οι οποίοι έκλεισαν ήδη σειρά εμπορικών συμφωνιών με πολλές από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστικές της επιτυχούς παρουσίας των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας είναι οι βραβεύσεις που απέσπασαν τόσο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2016 (1 χρυσό και 2 ασημένια μετάλλια το Κτήμα Χρυσοστόμου από την Πιερία, ασημένιο μετάλλιο για τον Νίκο Τζέκη – Konstantara wines από τη Χαλκιδική και ασημένιο για τη «Λυκόπετρα» από το κτήμα Χαραλαμπόγλου στις Σέρρες), όσο και στο διαγωνισμό της εταιρίας Places & Flavors επίσημου συνεργάτη της Detrop Boutique 2016.

Στον τομέα των παράλληλων δράσεων Corner Showroom «Ιt’s all new to me» βραβεύτηκαν οι εξής επιχειρήσεις ανά κατηγορία:

-«Βιολογικά προϊόντα – ζαχαρώδη – ξηροί καρποί» για την τυποποίηση η εταιρία Pythagorean Secrets, Collection of Greek Organic Aromatic Herbs-Oregano, Savory, Thyme, Rosemary, Bay leaves).

-«Κρέας, Προϊόντα Κρέατος, Αλλαντικά» για την τυποποίηση η εταιρία Farma Banti, Smoked Beef with herbs from Mount Vermio.

-«Τυροκομικά και Γαλακτοκομικά Προϊόντα» για την τυποποίηση η εταιρία Πλεξούδα, Formagerie Arvanitis.

-«Καφέδες – αναψυκτικά – νερά – χυμοί» για την καινοτομία η εταιρία Gerousis, Easy Serving Coffee».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]