Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Με πανό στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας οι σχολικές καθαρίστριες

Μάχιμες έφτασαν στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας οι σχολικές καθαρίστριες με σύμβαση έργου του δήμου Βέροιας, ζητώντας στήριξη και όχι μόνο συμπάθεια και καθοριστικές αποφάσεις σχετικά με τα αιτήματά τους (αμοιβή τους σύμφωνα με τους χώρους που καθαρίζουν, μη περικοπή του 10%, μονιμοποίηση). Οι καθαρίστριες, όταν έφτασε η σειρά της συζήτησης του θέματός τους, ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «Όχι στις περικοπές – Μόνιμη σταθερή δουλειά», κάνοντας αισθητή την παρουσία τους.

“Το επάγγελμά μας είναι στα βαρέα και ανθυγιεινά, όμως τα ένσημά μας δεν είναι, ενώ δεν επιτρέπεται να αρρωστήσουμε καθώς δεν δικαιούμαστε άδεια. Ο μισθός μας δεν ξεπερνάει τα 200-400 ευρώ και είναι αδύνατο να ανταποκριθούμε στις οικογενειακές μας υποχρεώσεις” ανέφερε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος των καθαριστριών Κατερίνα Τζήγκα.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε πως θα είναι στο πλευρό τους σε ραντεβού που θα ορίσουν με τον αρμόδιο υπουργό.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΛΒ´ Παύλεια | Με μεγάλη επιτυχία το χορωδιακό φεστιβάλ «ἐν χορδαῖς καί ὀργάνῳ» στη Βέροια

Οι εκδηλώσεις των «ΛΒ΄  Παυλείων» συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 24ης Ιουνίου, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια με το χορωδιακό

Διαβάστε περισσότερα »

Διανομή στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας στις 26 και 29 Ιουνίου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα πραγματοποιήσει τη μηνιαία διανομή τροφίμων,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]