Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Οδηγίες προς τους πολίτες για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη διαχείριση των απορριμμάτων

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας προκειμένου να αποφεύγεται η αισθητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία υπενθυμίζει ότι: 

•Επειδή συνεχίζεται η πλύση των κάδων απορριμμάτων ( πράσινων ) στις Δημοτικές Κοινότητες Βέροιας, Αποστόλου Παύλου και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βέροιας, καλούνται οι πολίτες να μην πετάνε κατευθείαν τα απορρίμματα στους κάδους, αλλά σε σακούλες καλά κλεισμένες, προκειμένου να αποφύγουμε τις ανεπιθύμητες οσμές και ρύπανση των κάδων.

Όταν κάποιος κάδος αποκομιδής απορριμμάτων γεμίσει και δεν μπορεί να δεχθεί άλλες ποσότητες απορριμμάτων, τότε οι σακούλες των απορριμμάτων που δε χωρούν πλέον σε αυτόν δεν πρέπει να εγκαταλείπονται στο πεζοδρόμιο ή το οδόστρωμα, έξω από τον κάδο, αλλά να μεταφέρονται στον πλησιέστερο κάδο που δεν είναι γεμάτος ή να φυλάσσονται σε κατάλληλους χώρους, όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε κατοικίδια ζώα (π.χ. βεράντες, αυλές, υπόγεια, ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους).

•Επίσης, το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκαν προβλήματα στην εναπόθεση των χαρτόκουτων στους κάδους ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας. Σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας, ισχύουν τα εξής : «Στην περίπτωση που ο κάδος ανακύκλωσης δεν μπορεί να χωρέσει άλλα ανακυκλώσιμα υλικά και συγχρόνως να κλείσει ομαλά το καπάκι του, αυτά αποθηκεύονται από τους υπευθύνους, σε κατάλληλους ιδιωτικούς χώρους και λίγο πριν τη διέλευση του οχήματος ανακύκλωσης εκτίθενται για αποκομιδή έξω και δίπλα από τον υπερπλήρη κάδο ανακύκλωσης. Οι πωλητές των επιχειρήσεων, καταστημάτων και του υπαίθριου εμπορίου και λαϊκών αγορών θα πρέπει να διαχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα χαρτοκιβώτια συσκευασίας τα οποία θα συγκεντρώνονται, κατά την ημέρα αποκομιδής και λίγο πριν περάσει το απορριμματοφόρο, όλα μαζί είτε στους κάδους ανακύκλωσης είτε υπό μορφή δεμάτων (καλά συσκευασμένα και δεμένα) σε εμφανές σημείο ή σύμφωνα με τις εκάστοτε υποδείξεις της υπηρεσίας»

•,Τέλος, παρατηρείται εναπόθεση «μπαζών», επίπλων, κλαδιών και γενικά ογκωδών αντικειμένων σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το τμήμα Καθαριότητας του Δήμου, καλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2331350634-595 εργάσιμες ημέρες και ώρες, για τον συντονισμό της απομάκρυνσης αυτών των υλικών .

Ειδικότερα τα ογκώδη απορρίμματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και οι συσκευασίες (φελιζόλ) των ιχθυοπωλείων, οφείλουν να οδηγούνται απευθείας στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (περιοχή των «Ασωμάτων») από τις 7.00-13.00 κάθε μέρα, εκτός Κυριακής  (τηλέφωνο 2331091576 ).

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]