Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Με βλέμμα μπροστά και συνεχή φροντίδα για το κακοποιημένο παιδί η ΄Πρωτοβουλία΄ εγκαινιάζει το νέο Πολυδραστικό της Κέντρο Front στη Βεργίνα

Ένα νέο κέντρο, το τρίτο κατά σειρά, μετά το Σπίτι της Βέροιας και το Σπίτι της Βεργίνας, εγκαινιάζει το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής 11 Οκτωβρίου,  ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία για το Παιδί». Πρόκειται για ένα Πολυδραστικό Κέντρο, απέναντι από το πρώην δημαρχείο της Βεργίνας, το οποίο έρχεται πρωτίστως να καλύψει την παροχή ψυχοκοινωνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης του πληθυσμού της περιοχής (Βεργίνα, Παλατίτσια, Μελίκη και χωριών του Ρουμλουκιού) «που είναι γυμνή από αυτές τις υπηρεσίες και πολύ προβληματική κοινωνικά» τόνισε μιλώντας για το θέμα στο Ράδιο Τύπος Fm 99,7 ο πρόεδρος των Συλλόγου Τέλης Σιδηρόπουλος. «Στις περιοχές αυτές υπάρχουν πολλά προβλήματα και γνωρίζουμε ότι ενδημεί η οικογενειακή βία, με πολλά προβλήματα, χρήση ουσιών κ.λπ. Αυτό λοιπόν που γίνεται με πολύ επιτυχία στη Βέροια, θα πρέπει να γίνει και σ’ αυτήν την περιοχή» επισήμανε. Η δεύτερη ανάγκη που θα καλυφθεί από το νέο Πολυδραστικό Κέντρο είναι να εκπαιδευτούν παιδιά σχολικής ηλικίας στον εθελοντισμό με εστίαση στο θέμα της φροντίδας και προστασίας παιδιών σε κίνδυνο.

 

«Στη Βεργίνα έρχονται πολλά παιδιά με τις σχολικές εκδρομές. Οργανώνουμε λοιπόν μια κατάσταση όπου θα υπάρχουν διαδραστικά προγράμματα μισής ώρας, φιλοδοξώντας να εγκριθούν από το υπουργείο παιδείας, και με τη χρήση του χώρου του πρ. δημαρχείου να μυούμε μέσω του λόγου και της ζωγραφικής τα παιδιά στην έννοια του εθελοντισμού. Εννοείται ότι η πρώτη μας φροντίδα είναι, να αναπτυχθεί αυτό σε παιδιά προσχολικής ηλικίας της περιοχής. Αυτό θα γίνει και με τη λειτουργία ενός καλλιτεχνικού εργαστηρίου που υπάρχει στο Πολυδραστικό Κέντρο, με τη βοήθεια γυναικών, εθελοντριών από τη Βέροια. Επίσης όλες οι κυρίες οι οποίες καθ’ όλη τη χρονιά παράγουν χειροποίητα χρηστικά αντικείμενα καλλιτεχνικής αξίας, θα  υποστηρίξουν ένα πωλητήριο στη Βεργίνα που θα διαθέτει αυτά τα προϊόντα για την οικονομική ενδυνάμωση των δράσεών μας και της επιβίωσής μας. Τέλος το Πολυδραστικό Κέντρο, ως ένα ανοιχτό στέκι που φιλοδοξεί να είναι, θα δημιουργεί κατά καιρούς κάποιες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού» τόνισε ο κ. Σιδηρόπουλος.

 

Να σημειωθεί ότι το νέο Πολυδραστικό Κέντρο θα αποτελέσει ένα ισχυρό επιχείρημα του Συλλόγου να μπορέσει να υποστηριχθεί περισσότερο από την Πολιτεία, όπως τον υποστηρίζει μέχρι σήμερα η τοπική κοινωνία και οι πολίτες. Εξάλλου η φροντίδα που παρέχεται στα παιδιά είναι υψηλού επιπέδου, όπως και όλη η λειτουργία των τριών Κέντρων.

 

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί όμως έχει δεσμούς και με Ιδρύματα και Πανεπιστήμια της Αμερικής (Καναδάς), με επιμόρφωση στελεχών της εκεί με εξαιρετικά αποτελέσματα ως προς τις μεθόδους «ξεκλειδώματος» ενός κακοποιημένου παιδιού, το οποίο δύσκολα μιλάει και εμπιστεύεται.

 

Παράλληλα προς το τέλος του 2015 με αρχές του 2016 θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα συνεργασίας με μια μεγάλη οργάνωση του Μονάχου στη Γερμανία η οποία ασχολείται με το θέμα των κακοποιημένων παιδιών σε πολύ προχωρημένο επίπεδο.

 

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί λοιπόν προχωράει μπροστά και δεν είναι τυχαία η ονομασία του νέου Πολυδραστικού Κέντρου «Front» που συνδυάζει την προοπτική στο μέλλον και την φροντίδα για το παιδί.

 

Σοφία Γκαγκούση

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]