Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

‘Παίζω με το θέατρο, παίζω θέατρο…΄ από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας διοργάνωσαν Κύκλο Σεμιναρίων Πολιτιστικών Θεμάτων, για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο: «Παίζω με το θέατρο, παίζω θέατρο…». Στόχος του κύκλου σεμιναρίων ήταν η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών ως προς την αξιοποίηση των τεχνικών του θεατρικού παιχνιδιού στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και η υποστήριξή τους στη δημιουργία θεατρικών δρώμενων και παραστάσεων στο σχολείο τους. 

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις κύκλους, από  την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015. Το 1ο Δ.Σ., το 6ο Δ.Σ. και το 16ο Δ.Σ. Βέροιας υπήρξαν υποστηρικτές  της δράσης αυτής. Τα σεμινάρια, συνολικής διάρκειας 40 ωρών, υλοποιήθηκαν σε απογευματινές ώρες και συμμετείχαν εθελοντικά 280 εκπαιδευτικοί. Συνοπτικά, υλοποιήθηκαν τα παρακάτω:

•Βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Αναζήτηση της χαμένης παιδικότητας», από την ηθοποιό του Κ.Θ.Β.Ε. κα Ερατώ Πίσση, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο πάνω σε τεχνικές κλοουνερί. Στο εργαστήριο συμμετείχε η ομάδα των ηθοποιών της παιδικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας «Σχολείο για κλόουν». 

•Βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Από την ανάγνωση στην παράσταση», από το σκηνοθέτη και δάσκαλο των ομάδων ενηλίκων και εφήβων του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, κο Κωστή Αποστολίδη. 

•Εισήγηση και βιωματικές δραστηριότητες, με θέμα: «Η αξιοποίηση της φωνής στην τάξη», από την κα Ελένη Αναγνώστου, Μουσικό.

•Εισήγηση και βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Το Εκπαιδευτικό Δράμα ως μέσο συνεργατικής και ενεργητικής μάθησης», από την κα Μαρία Κυργιαφίνη, Εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής. 

•Εισήγηση και βιωματικές δραστηριότητες, με θέμα: «Μαθαίνω για το θέατρο σκιών παίζοντας», από την κα Κατερίνα Τόμτση, Εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής. 

•Βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Πώς οι εμπειρίες των παιδιών γίνονται παράσταση», από την κα Ευαγγελία Ντελιοπούλου, Εκπαιδευτικό.

•Εισήγηση, με θέμα: «Εμπειρίες από την προετοιμασία μιας σχολικής θεατρικής παράστασης», από τον κο Δημήτρη Κατσαβό, Εκπαιδευτικό-Διευθυντή του Δ.Σ. Κουλούρας. 

•Βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Πρακτικές συμβουλές για το στήσιμο μιας σχολικής παράστασης», από την κα Κατερίνα Ζωγραφοπούλου, την κα Πόπη Κριθάρα και τον κο Γρηγόρη Ίτσκο, Εκπαιδευτικούς. 

 

Ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας ευχαριστούν θερμά όλους τους συντελεστές του κύκλου σεμιναρίων. 

 

 

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΟ Χ.Κ. ΣΕΛΙΟΥ «Μας δικαίωσε πανηγυρικά η ΕΑΔHΣΥ με την απόρριψη της προσφυγής», απαντάει ο Δήμαρχος, στις βολές Παλουκίδη και Κορωνά για ευθύνες του Δήμου στην απένταξη της Τεχνητής Χιόνωσης -Πράσινο φως, για συνέχιση του έργου, με εξεύρεση νέας χρηματοδότησης;

Το Xιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και η απένταξη του έργου τεχνητής χιόνωσης, απασχόλησε στα προ ημερήσιας διάταξης, την συνεδρίαση του δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα »

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στην Αλεξάνδρεια, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει, ότι στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών που επήλθαν με τον Ν. 5281/2026 για την Πολιτική Προστασία

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]