Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Με καλή διατροφή, πολλή δουλειά, πλούσιο ταλέντο και χωρίς αναβολικά στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό

Με επίκεντρο την ολυμπιονίκη του τριπλούν Πηγή Δεβετζή, αλλά και με πολύ ενδιαφέρουσες επιστημονικές εισηγήσεις, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ‘Αθλητισμός και Υγεία’ στην κατάμεστη από αθλητές, προπονητές και ανθρώπους του αθλητισμού αίθουσα του πολυχώρου της Βέτλανς.

 

Στη διαδρομή της από μικρό παιδί στον αθλητισμό αναφέρθηκε η Πηγή Δεβετζή, με την πολλή δουλειά, τη μεγάλη καρδιά και αγάπη σ’ αυτό που κάνει, αλλά και τις σκληρές δοκιμασίες και απορρίψεις που την έφεραν από μια μέτρια αθλήτρια (κατά προπονητές της) στην κορυφή του ολυμπιακού χρυσού μεταλλίου για ένα αθλητή, περνώντας από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό.

Η αθλήτρια τιμήθηκε από τον δήμο Νάουσας για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό.

«Ο ρόλος της άσκησης στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας» ήταν το θέμα του Νίκου Μαντζουράνη, διδάσκοντα στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο ομιλητής εστίασε στους τρόπους προστασίας από την παιδική παχυσαρκία, προϊόν της κακής διατροφής των νέων και της έλλειψης άσκησης και κίνησης.

Οι «σύγχρονες μέθοδοι ανίχνευσης του αθλητικού ταλέντου» ήταν το θέμα της ομιλήτριας Φανής Μπερμπερίδου, διδάσκουσας στο ίδιο πανεπιστήμιο, ενώ η ημερίδα έκλεισε με ομιλία του αναπληρωτή καθηγητή ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Θεόφιλο Πυλιανίδη με θέμα «αθλητισμός χωρίς αναβολικά», με τον ομιλητή να αναφέρεται στα αρνητικά της φαρμακοδιέγερσης, που σήμερα την καθιστούν 5η σε τζίρο παράνομη δραστηριότητα μετά τον τζόγο, την πορνεία, τα όπλα και τα ναρκωτικά. Ο κ. Πυλιανίδης σημείωσε επίσης ότι η μεγαλύτερη ζημιά των αναβολικών είναι η αμφιβολία που γεννά για κάθε αθλητή, πράγμα που ακυρώνει την όποια προσπάθεια.

Την ημερίδα διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Νάουσας σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Δάγγας, Δημήτρης Μάντσιος και Γιώργος Σοφιανίδης (Βέροιας), ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Απόστολος Αποστόλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Προκόπης Μπίλης και Μαρία Παπαϊωάννου (Βέροιας). Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε με επιτυχία η Τζωρτζίνα Αθανασσίου. 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας και το  Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Κωνσταντίνο

Διαβάστε περισσότερα »

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας  ενημερώνει πως η προβολή της βραβευμένης ταινίας “Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ” θα γίνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]