Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Διδασκαλία χορών της ορεινής Ημαθίας από τον Γ. Τσιαμήτρο σε θεσσαλικό σύλλογο

Στα πλαίσια των ετήσιων δράσεών τους οι ΚΑΛΛΙΧΟΡΙΤΕΣ, που είναι Νεοσύστατος χορευτικός όμιλος, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,  με έδρα την Καρδίτσα, πέρασαν ένα όμορφο διήμερο γεμάτο χορό και τραγούδι στο γραφικό Ελατοχώρι στα Πιέρια όρη, που  αποτελούν το φυσικό σύνορο τριών νομών (Κοζάνης Πιερίας και Ημαθίας). 

Η 65μελής αποστολή του ΚΑΛΛΙΧΟΡΟΥ το Σάββατο και, εφόσον είχε τακτοποιηθεί στο όμορφο γραφικό και πάνω από όλα φιλικό ξενοδοχείο ‘ΜΥΘΟΣ’, ξεναγήθηκε στο λαογραφικό μουσείο της περιοχής. Το βράδυ  οι εκδρομείς είχαν  την ευ-καιρία να χορέψουν και να τραγουδήσουν σ ένα δίωρο μάθημα, υπό την καθοδήγηση  και την διδασκαλία του  Γιάννη Τσιαμήτρου) χορούς από τα χωριά των Πιερίων και από τους Βλαχόφωνους  του Βερμίου.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε πραγματικα ένα όμορφο γλέντι με την ορχήστρα του Φώτη Καραβιώτη με χορούς από όλη την Ελλάδα  και το οποίο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την Κυριακή το πρωί, επιστρέφοντας, επισκέφθηκαν το Μοναστήρι του ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ στη Κουντουριώτισσα (ένα πραγματικά πανέμορφο μοναστήρι που αξιζει την επισκεψιμότητα όλων) και το μεσημέρι πήγαν στο Γραφικό Λιτόχωρο όπου και γευμάτισαν. Και το βράδυ της Κυριακής επέστρεψαν γεμάτοι εμπειρίες στην Καρδίτσα.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Νάουσας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη δυναμική συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]