Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Χρυσοβαλάντης μέχρι τον Ιανουάριο ο δικός μας Ιωσήφ

Τις παραστάσεις «Μάρτυς μου ο θεός» ξεκίνησε το περασμένο ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης στο θέατρο Vault στο κέντρο της Αθήνας, όπου θα συνεχίσει ως τις 11 Ιανουαρίου 2015. Πρόκειται για το έργο από το ομώνυμο σπουδαίο βιβλίο του Μάκη Τσίτα, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Καραγιάννη, που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014.

 

 

Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης -ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία-, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι -οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του- τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από το χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Για την ενίσχυση των αθλητριών του συλλόγου ΑΠΣ ΒΕΡΟΗ Βέροιας η συναυλία των αδελφών Τσαχουρίδη

 Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με έντονο κοινωνικό και αθλητικό χαρακτήρα διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΒΕΡΟΗ Βέροιας. Η συναυλία θα

Διαβάστε περισσότερα »

Το φαρμακείο Ελισάβετ Καλοκύρη γιορτάζει έναν χρόνο λειτουργίας με μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση

Έναν χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει το φαρμακείο Ελισάβετ Καλοκύρη στην Ελ. Βενιζέλου 28 Βέροια . Το γιορτάζει μαζί με τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]