Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων στον δήμαρχο Βέροιας με φόντο το ροδάκινο

Την αντιπροσωπεία Ρώσων δημοσιογράφων δέχτηκε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. Τους Ρώσους δημοσιογράφους συνόδευαν ο Εμπορικός Διευθυντής της NOVACERT, Γιάννης Στεργίου και το στέλεχος της εταιρίας, Απόστολος Λιακόπουλος ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών, Άρης Λαζαρίδης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βασίλης Λυκοστράτης.

 

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην περιοχή της Ημαθίας για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης ροδάκινου σε Τρίτες Χώρες και συγκεκριμένα στη Ρωσία, Ουκρανία και Νορβηγία», που υλοποιείται από την ΑΕΣ ΑΛΜΜΕ σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων NOVACERT, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο, στο πλαίσιο των επαφών τους με τους τοπικούς φορείς.

Ο κ. Βοργιαζίδης υποδέχτηκε τη ρωσική αντιπροσωπεία με ιδιαίτερη θέρμη, υπογράμμισε τους διαχρονικούς δεσμούς των Ελλήνων με τους Ρώσους ενώ εκδήλωσε τον προβληματισμό του για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το πρόβλημα σύντομα θα επιλυθεί από τη στιγμή που υπάρχει η πηγαία διάθεση των παραγωγικών-εμπορικών δυνάμεων των δυο χωρών αλλά και των απλών πολιτών να βρεθεί άμεσα λύση.

Παράλληλα, σημείωσε τη σπουδαιότητα της ρωσικής αγοράς για τη Βέροια και ευρύτερα την Ημαθία σε εμπορικό και σε τουριστικό επίπεδο και δεσμεύτηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του θα εργαστεί συστηματικά για την ενίσχυση των σχέσεων της περιοχής με τη Ρωσία.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σας υποδέχομαι σαν φίλους. Οι σχέσεις Ελλήνων και Ρώσων υπήρξαν διαχρονικά πολύ καλές ήδη από την εποχή της ελληνικής επανάστασης και δεν είναι δυνατόν να διαταραχτούν σε επίπεδο λαών εξαιτίας κυβερνητικών λαθών. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αντίθετα είμαι βέβαιος ότι η ιδιαίτερη αυτή σχέση φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων θα παραμείνει αμετάβλητη στη συνείδηση των πολιτών.

Δεν είμαστε εμείς ως Δήμος που θα αποφασίσουμε για την άρση του εμπάργκο αλλά σας βεβαιώνω ότι θα πιέσουμε την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά τους, οι δημοσιογράφοι ενημέρωσαν πως σκοπός του ταξιδιού τους είναι η εκ του σύνεγγυς γνωριμία με τους παραγωγούς και διακινητές του ροδάκινου και η καταγραφή όλων των σταδίων παραγωγής του από την καλλιέργεια μέχρι την τυποποίηση.

Οι πρώτες εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη μέχρι τώρα παραμονή τους στην περιοχή, όπως τόνισαν, είναι πολύ θετικές κάτι το οποίο θα μεταδώσουν από τα μέσα στα οποία εργάζονται με την επιστροφή στην πατρίδα τους. Μάλιστα, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την πόλη της Βέροιας τόσο από τον μνημειακό πλούτο της όσο και από τη σύγχρονη ζωή της.

 

Τέλος, ο Δήμαρχος τους προσέφερε το λεύκωμα της Βέροιας και ενημερωτικό υλικό που θα τους βοηθήσει στο έργο της δημοσιογραφικής παρουσίασης της περιοχής μας στα ρωσικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Ορισμός νέων μελών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αντικείμενο της οποίας είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των Ανεξάρτητων Αρχών και

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]