Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Η διεθνής έκθεση «Χρώματα πέρα από τις λέξεις – Colours Beyond Words» του Συλλόγου Rett Greece στη Γκαλερί Παπατζίκου

Η διεθνής έκθεση «Χρώματα πέρα από τις λέξεις – Colours Beyond Words» του Συλλόγου Rett Greece στη Γκαλερί Παπατζίκου

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γεώργιου Κλοκίδη «Η Ημαθία κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γεώργιου Κλοκίδη «Η Ημαθία κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Η 8η Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων Φυτειά γιορτάζει: Κρασί, κάστανα και γλέντι στο Τρανό Πηγάδι

Η 8η Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων Φυτειά γιορτάζει: Κρασί, κάστανα και γλέντι στο Τρανό Πηγάδι

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο «Αιγές Μέλαθρον» Βέροιας  Παρουσιάζεται το  βιβλίο της Αθηνάς- Χριστίνας Τζένου «Ισορροπώντας Μεταξύ Αναπηρίας και Κανονικότητας”

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο «Αιγές Μέλαθρον» Βέροιας Παρουσιάζεται το  βιβλίο της Αθηνάς- Χριστίνας Τζένου «Ισορροπώντας Μεταξύ Αναπηρίας και Κανονικότητας”

Πρόγραμμα εορτασμού για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας

Πρόγραμμα εορτασμού για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 Εορτασμός ημέρας Μακεδονικού Αγώνα, από την ΠΕ Ημαθίας

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 Εορτασμός ημέρας Μακεδονικού Αγώνα, από την ΠΕ Ημαθίας

12–16 Οκτωβρίου Δύο δράσεις συντήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

12–16 Οκτωβρίου Δύο δράσεις συντήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Παγκόσμια διάκριση για τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κοπανού Νάουσας και τη 16χρονη πιανίστρια Μαρία Στεφανίδου

Το Δημαρχείο Νάουσας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιουνίου 2026 η 16χρονη πιανίστρια της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κοπανού Νάουσας, Μαρία Στεφανίδου, η οποία σημείωσε μια σπουδαία παγκόσμια διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό International Youth Music Competitions, με έδρα την Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Τη νεαρή πιανίστρια υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, παρουσία της μητέρας της, κας Μαρίας Αγδαλίδου, καθώς και της δασκάλας της, κας Βιβιάνας Σπύρου.
Ο Δήμαρχος Νάουσας συνεχάρη θερμά τη Μαρία Στεφανίδου για την εξαιρετική της επιτυχία, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση με έπαινο, First Prize with Honors, στον παγκόσμιο διαγωνισμό, εκπροσωπώντας επάξια τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κοπανού, τον Δήμο Νάουσας και συνολικά τον τόπο μας σε διεθνές επίπεδο.
Η μαθήτρια διαγωνίστηκε στο πιάνο και κατάφερε να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 98/100, ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Η διάκρισή της αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία, η οποία αναδεικνύει το ταλέντο, την επιμονή, τη συστηματική προσπάθεια και την αγάπη της για τη μουσική.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κουτσογιάννης υπογράμμισε τη σημασία της επιτυχίας αυτής, επισημαίνοντας παράλληλα τον καθοριστικό ρόλο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κοπανού Νάουσας, η οποία αποτελεί έναν ζωντανό πυρήνα μουσικής παιδείας, πολιτιστικής δημιουργίας και καλλιέργειας νέων ταλέντων στον Δήμο Νάουσας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη δασκάλα της νεαρής πιανίστριας, κα Βιβιάνα Σπύρου, η οποία συνέβαλε ουσιαστικά στην προετοιμασία και καθοδήγηση της Μαρίας Στεφανίδου μέχρι την κορυφή. Η κα Σπύρου έλαβε τιμητικό πιστοποιητικό αναγνώρισης για τη συμβολή της στην επιτυχία της μαθήτριάς της, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σημασία της εκπαιδευτικής υποστήριξης, της συνέπειας και της αφοσίωσης στην καλλιτεχνική πρόοδο των νέων ανθρώπων.
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας αυτής διάκρισης, η Μαρία Στεφανίδου έλαβε επίσημη πρόσκληση να εμφανιστεί σε ρεσιτάλ νικητών στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο του 2026, μεταφέροντας το όνομα της Νάουσας σε έναν ακόμη σημαντικό διεθνή μουσικό θεσμό.
Η επιτυχία της 16χρονης πιανίστριας αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για τον Δήμο Νάουσας και αποδεικνύει ότι η νέα γενιά, όταν στηρίζεται με συνέπεια από την οικογένεια, τους εκπαιδευτικούς και τους πολιτιστικούς φορείς του τόπου, μπορεί να πετύχει σπουδαίες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας συγχαίρει θερμά τη Μαρία Στεφανίδου, τη δασκάλα της Βιβιάνα Σπύρου, τη μητέρα της Μαρία Αγδαλίδου και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κοπανού Νάουσας για τη σημαντική αυτή επιτυχία και εύχεται στη νεαρή πιανίστρια καλή συνέχεια στη μουσική της πορεία, με ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Η διεθνής έκθεση «Χρώματα πέρα από τις λέξεις – Colours Beyond Words» του Συλλόγου Rett Greece στη Γκαλερί Παπατζίκου

Με ιδιαίτερη τιμή και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, η Γκαλερί Παπατζίκου της Βέροιας, λίγο πριν την έναρξη του νέου κύκλου δράσεών

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]