Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Πετυχημένη η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης δήμου Βέροιας

Παρουσία πολλών δημοτών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 27 Αυγούστου η απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης σεμιναρίων επιμόρφωσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βέροιας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Βέροιας) υπό τον αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος μίλησε στους επιμορφωθέντες και τόνισε ότι η χρησιμότητα της λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης επιβεβαιώθηκε από το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών που με μαζικότητα προσήλθαν και παρακολούθησαν τα μαθήματα στο αντικείμενο που ο κάθε ένας επέλεξε.

Η υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου Αθηνά Τσέα, έδωσε στοιχεία για τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο θεσμός καθώς από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 έχουν υλοποιηθεί 38 τμήματα μάθησης με ποικίλες θεματικές ενότητες επιμορφώνοντας περισσότερους από 600 πολίτες.

Οι θεματικές ενότητες που κυρίως προτιμούν οι εκπαιδευόμενοι είναι:

– Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρώσικα, Ισπανικά, Τούρκικα

– Αγωγή Υγείας, Πρώτες βοήθειες, Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής

– Αστικοί Λαχανόκηποι

– Εκμάθηση Η/Υ, Ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, Δημιουργία Ιστοσελίδων, Σύνταξη εγγράφων κ.τ.λ.

Επίσης τονίσθηκε η συνεργασία που υπήρξε με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, στα μαθήματα πρώτων βοηθειών, σε Βέροια, Νάουσα και Ριζώματα.

Για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, προγραμματίζεται ο εμπλουτισμός της λειτουργίας του Κέντρου με νέα μαθήματα, όπως:

– Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Ασφάλεια Φαρμάκων

– Ξένες γλώσσες σε ανώτερο επίπεδο

– Διδασκαλία Ποντιακής διαλέκτου

– Κοπτική – Ραπτική

– Εργαστήρια ψηφιδωτών, χειροτεχνίας, ξυλογλυπτικής, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

– Εθελοντισμός, διαχείριση κινδύνων – κρίσεων και εκτάκτων αναγκών στην τοπική κοινωνία, πυρκαγιές, πλημμύρες κτλ.

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα επιμόρφωσης έχουν όλοι οι ενήλικες, άνεργοι και εργαζόμενοι, ανεξάρτητα φύλλου, μορφωτικού επιπέδου, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής, με μόνη προϋπόθεση την ενεργό συμμετοχή.

 

Κλείνοντας η υπεύθυνη του Κέντρου Δια βίου Μάθησης του Δήμου Βέροιας, ευχαρίστησε τη Δήμαρχο κ. Χ. Ουσουλτζόγλου, τον Αντιδήμαρχο κ. Ν. Μαυροκεφαλίδη, τις υπεύθυνες του Δήμου για θέματα παιδείας κ.κ. Αναστασία Μαρασλή και Αντωνία Ρητά και τους εκπαιδευτές.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας και το  Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Κωνσταντίνο

Διαβάστε περισσότερα »

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας  ενημερώνει πως η προβολή της βραβευμένης ταινίας “Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ” θα γίνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]