Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Αναστέλλεται η επ’ αόριστον απεργία των πωλητών λαικών αγορών

-Επιστρέφουν στους πάγκους τους και στην Ημαθία

Στην αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων προχώρησαν χθές, μια μέρα μετά την πανελλαδική τους απεργία (και στην Ημαθία), παραγωγοί και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, έπειτα από τις συναντήσεις με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών.
Οι λαϊκές αγορές θα επαναλειτουργήσουν κανονικά από σήμερα Παρασκευή, σε όλη τη χώρα «καθώς θα επανεξεταστεί το θέμα του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης όπως και το ζήτημα με το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής για τους παραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών», όπως σημειώνουν σε ανακοινώσεις τους παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, υπήρξε «θετική εξέλιξη στο σύνολο των αιτημάτων τους από το Υπουργείο Οικονομικών, σε νέα βάση». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο τεκμαρτός τρόπος φορολόγησης προσαρμόζεται στα πραγματικά εισοδήματα των πωλητών, ενώ και το ηλεκτρονικό τιμολόγιο θα εφαρμοστεί με τρόπο που ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα λειτουργίας των λαϊκών αγορών, τόσο στο χωράφι όσο και στον πάγκο.
Η ομοσπονδία διευκρινίζει ότι την Παρασκευή οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά του Ρέντη δεν θα πραγματοποιηθεί.
Από την πλευρά της η Συνομοσπονδία Παραγωγών- Επαγγελματιών Πωλητών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας και η Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Παραγωγών επισημαίνουν σε ανακοινώσεις τους ότι, μετά από τις συναντήσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και στο Υπουργείο Οικονομικών με τους υφυπουργούς Γιώργο Κώτσηρα και Θάνο Πετραλιά -στην οποία ήταν παρών και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής- αποφασίστηκε η επ’ αόριστον αναστολή της απεργίας και του αποκλεισμού της Λαχαναγοράς.
Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι οι λαϊκές αγορές δεν θα λειτουργήσουν αύριο, ωστόσο θα επανέλθουν σε πλήρη κανονικότητα την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026.
Τέλος στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Παραγωγών- Επαγγελματιών Πωλητών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, επισημαίνει ότι αναστέλλεται η επ’ αόριστον απεργία στις λαϊκές αγορές, καθώς θα επανεξεταστεί το θέμα του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης όπως και το ζήτημα με το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής για τους παραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών αλλά «εάν μετά από δέκα μέρες δεν υπάρξει κάποια απόφαση θα επιστρέψουν με δυναμικές κινητοποιήσεις».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΟ Χ.Κ. ΣΕΛΙΟΥ «Μας δικαίωσε πανηγυρικά η ΕΑΔHΣΥ με την απόρριψη της προσφυγής», απαντάει ο Δήμαρχος, στις βολές Παλουκίδη και Κορωνά για ευθύνες του Δήμου στην απένταξη της Τεχνητής Χιόνωσης -Πράσινο φως, για συνέχιση του έργου, με εξεύρεση νέας χρηματοδότησης;

Το Xιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και η απένταξη του έργου τεχνητής χιόνωσης, απασχόλησε στα προ ημερήσιας διάταξης, την συνεδρίαση του δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα »

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στην Αλεξάνδρεια, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει, ότι στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών που επήλθαν με τον Ν. 5281/2026 για την Πολιτική Προστασία

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]