Έντονη εμφάνιση κάνουν τις τελευταίες ημέρες στη Βέροια, τα έντομα της φωτογραφίας, που τα βλέπει κανείς στους τοίχους, στις σίτες των παραθύρων και σε διάφορες επιφάνειες κτιρίων της πόλης.
Μοιάζουν πολύ με μεγάλα κουνούπια, αλλά δεν είναι…Το AI λέει πως πρόκειται για τιπουλίδες (επιστημονική ονομασία: Tipulidae), γνωστά και ως «γερανόμυγες». Αν και συχνά μπερδεύονται με γιγάντιο κουνούπι, είναι ένα εντελώς διαφορετικό, ακίνδυνο για τον άνθρωπο έντομο, που δεν τσιμπάει, δεν μεταφέρει ασθένειες και τρέφεται με το νέκταρ των λουλουδιών. Προφανώς η εποχή τους είναι η Άνοιξη!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… στις 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026
Ελλάδα: • 1913: Δολοφονείται ο Μητροπολίτης Μελενίκου Κωνσταντίνος Ασημιάδης στο Ντεμίρ Ισάρ από Βούλγαρους στρατιώτες. • 1925: Κίνημα Πάγκαλου: Ο







