Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

«Άξονας 1ος : Δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος». Το πρόγραμμα του Κώστα Βοργιαζίδη για την επόμενη πενταετία

Οι επενδύσεις, είναι προφανές, ότι εξαρτώνται σε μεγάλο ποσοστό από την εθνική πολιτική. Στο επίπεδο αυτό δεσμευόμαστε να πιέσουμε με τα πανελλήνια συλλογικά όργανα των δήμων και με προτάσεις που θα καταθέσουμε για το σκοπό αυτό. Και σε επίπεδο όμως τοπικό, πεποίθησή μας είναι ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος: με τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας και της αποτελεσματικότητας του Δήμου, με επενδύσεις σε υποδομές, με την υποστήριξη της τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας.

 

Α. Με τη βελτίωση της διοικητικής αποτελεσματικότητας του Δήμου

Στα χρόνια που πέρασαν, ο Δήμος μας, μέσω κυρίως των έργων του Γ’ ΚΠΣ, απέκτησε σημαντική υλικοτεχνική υποδομή, αξιοζήλευτη από πολλούς δήμους της χώρας. Κατέχει ένα σημαντικό πλήθος ασύρματων δικτύων, ένα μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών που ξεπερνά τα 20 χλμ και ένα σύνολο διακομιστών υψηλών επιδόσεων. Για λόγους που οφείλονται κυρίως σε έλλειψη πόρων αλλά και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, οι υποδομές αυτές δεν αξιοποιήθηκαν επαρκώς, ώστε να αποδώσουν σημαντικά οφέλη στους Δημότες και τις επιχειρήσεις του Δήμου μας.

 

Στην επόμενη πενταετία καλούμαστε να αξιοποιήσουμε και να επεκτείνουμε τα ήδη υπάρχοντα έργα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον και να αποδώσουμε πραγματικά οφέλη στην τοπική κοινωνία, στη Δημόσια Διοίκηση αλλά και έσοδα στο Δήμο. Ο Δήμος μας, με τις υποδομές που διαθέτει, μπορεί να γίνει σημαντικό ψηφιακό κέντρο της Μακεδονίας και να παρέχει υπηρεσίες και σε άλλους Δήμους, με τα αντίστοιχα οικονομικά οφέλη.

 

Με τις δυνατότητες που διαθέτουμε και με την αξιοποίηση του ΣΕΣ 2014-2020, ξεκινάμε την:

1. Ενίσχυση των δεξιοτήτων και της τεχνογνωσίας του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου.

2. Εφαρμογή    ηλεκτρονικής διακυβέρνησης προκειμένου να κερδίσουμε α) καινοτομίες στην παραγωγική και επιχειρηματική διαδικασία και β) μια Δημόσια Διοίκηση αποτελεσματική που θα διευκολύνει την επιχειρηματικότητα  και τις καθημερινές συναλλαγές όλων.

3. Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες: α) Τηλεφωνικό κέντρο με μεγάλες δυνατότητες υπηρεσιών στον πολίτη, β) Συγκέντρωση ηλεκτρονικών αιτημάτων των πολιτών, γ) Επέκταση του δωρεάν Wi-Fi σε όλη τη Βέροια και τα χωριά, δ) Δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής δημοκρατίας (e-democracy) για τη διαβούλευση ζητημάτων αιχμής του Δήμου και για τη δυνατότητα παρακολούθησης, μέσω ιστοσελίδας, των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων (live stream), ε) Δημιουργία σύγχρονης πλατφόρμας ηλεκτρονικής εκπαίδευσης (e-learning).

 

Β. Επενδύσεις σε υποδομές

Οι επενδύσεις μας σε υποδομές αφορούν στους εξής τομείς: Τουρισμού-Πολιτισμού (με ενοποίηση μουσείων και εκθέσεων στη Βέροια, δημιουργώντας άξονες κίνησης που συνδέουν μουσεία και χώρους πολιτισμού, με ανάπλαση διατηρητέων περιοχών στο ιστορικό κέντρο της Βέροιας, με την οριστική εγκατάσταση του Μουσείου Εκπαίδευσης στο κέντρο της πόλης, με τη δημιουργία Πολιτιστικού Πάρκου και Πάρκου Ελεύθερου Χρόνου στην περιοχή Αλιάκμονα – Αγ. Βαρβάρας-Άμμου,με την αποκατάσταση της οικίας Χατζήκου).

Επίσης, σχεδιάζουμε επενδύσεις σε ένα μεγάλο φάσμα παραγωγικών δραστηριοτήτων που κυμαίνονται από υποδομές αρδεύσεων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως τη δημιουργία Κτηνοτροφικού πάρκου, Βιοτεχνικού πάρκου αλλά και τη δημιουργία ανοιχτού Εμπορικού Κέντρου (Open Mall) στην παλαιά αγορά Βέροιας, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.

 

Γ. Υποστήριξη της τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας

Δημιουργούμε κυψέλες καινοτομίας και «θερμοκοιτίδες» επιχειρηματικότητας, όπου νέοι επιχειρηματίες υποστηρίζονται με στέγη, εξοπλισμό και νέες τεχνολογίες. Την ίδια στιγμή, επιδιώκουμε συνεργασίες με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα και συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα Horizon 2020.

 

Με «Δράση και Γνώση» απαντάμε στις προκλήσεις των καιρών!

 

Με ψυχραιμία και υπεύθυνο λόγο χαράζουμε το κοινό μας μέλλον!

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Άγγλος ασκητής

Του Απόστολου Ιωσηφίδη Τον Σεπτέμβριο του 1936 ο πολυπράγμων και πολυγραφότατος δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης Νίκος Φαρδής επισκέπτεται, ως περιοδεύων ανταποκριτής

Διαβάστε περισσότερα »

Για τα «βανδαλισμένα» δημοτικά κτίρια, ρώτησε ο Χρ. Μακρίδη, στη Λογοδοσία της δημοτικής Αρχής -Β. Παπαδόπουλος: Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, πρέπει να σεβόμαστε την δημόσια περιουσία

H αισθητική υποβάθμιση των δημοτικών χώρων του δήμου Βέροιας ήταν το θέμα που έθεσε στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]