Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ζάμπλουτοι έκαναν αίτηση για το 500αρικο! Σκαφάτοι, άνθρωποι με τεράστια περιουσία και καταθέσεις επιχείρησαν να πάρουν… βοήθημα!

Τελικά ο Έλληνας… δεν παίζεται! Η φιλαργυρία ορισμένων ξεπερνάει και τα όρια της… αρρώστιας! Μόνο με ιατρικούς όρους θα μπορούσε κανείς να περιγράψει αυτά που είδαν οι ελεγκτές με αφορμή τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

 

Ενώ απορρίπτονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις γιατί οι πολίτες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, ενώ κάποιοι πραγματικά φτωχοί άνθρωποι, άνεργοι κλπ χάνουν το βοήθημα γιατί έτυχε να έχουν ένα μικρό σπίτι, γιατί μένουν με τους γονείς τους ή έχουν εισόδημα μερικά μόνο ευρώ πάνω από το όριο, υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι ξεπερνούν κάθε όριο απάτης.

 

Ξεπέρασαν τις 345.000 οι αιτήσεις για το “500αρικο”!

Εντοπίστηκαν λοιπόν να έχουν κάνει αίτηση για το 500άρικο 500 άνθρωποι με περιουσία άνω των 500.000 ευρώ, 900 άλλοι με εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ το χρόνο, αλλά και 140 φορολογούμενοι με εισόδημα που ξεπερνά τα 100.000 ευρώ το χρόνο!

Έστω ότι κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν αίτηση για … πλάκα, δεν είναι όμως ένας ή δύο, είναι περισσότεροι από 1.000.

 

Ούτε φτωχοί, ούτε και φιλότιμοι

Τα παραδείγματα που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Τα Νεά είναι εξοργιστικά. Εντοπίστηκαν να έχουν κάνει αίτηση για βοήθημα:

– Ζευγάρι με οικογενειακό εισόδημα 102.000, που διαμένει σε ακίνητο 230 τ.μ. Και ακίνητη περιουσία 2,3 εκατομμυρίων.

– Πενταμελής οικογένεια από την Καλλιθέα με εισόδημα από τόκους 50.000 το χρόνο, εισόδημα από εργασία 110.000 ευρώ και περιουσία 540.000 ευρώ διεκδίκησε επίδομα 996 ευρώ!

– Τετραμελής οικογένεια από το Π. Φάληρο έκανε αίτηση ενώ έχει στην κατοχή της ακίνητη περιουσία 2,7 εκατομμυρίων ευρώ και εισόδημα 90.000 ευρώ το χρόνο, παρά όλα αυτά ήθελαν και βοήθημα 833 ευρώ!

– Ζευγάρι με ένα παιδί έκανε αίτηση γιατί δήλωσε εισόδημα 23.000 ευρώ, όμως εντοπίστηκε στην κατοχή τους ένα σκάφος 10 μέτρων αξίας 230.000 ευρώ.

– Τετραμελής οικογένεια από την Κηφισιά έκανε αίτηση για το 500αρικο δηλώνοντας εισόδημα κάτι παραπάνω από 6.000 ευρώ το χρόνο όμως εντοπίστηκε ότι έχουν στην κατοχή τους δύο ακίνητα αντικειμενικής αξίας 600.000 ευρώ ενώ το ένα έχει και πισίνα 60 τ.μ.

 

– Ζευγάρι από το Νέο Ηράκλειο ήθελε να πάρει επίδομα που θα έφτανε τα 666 ευρώ, όμως δήλωσε εισόδημα 335.000 ευρώ και έχει επιπλέον εισόδημα από καταθέσεις 15.000 ευρώ το χρόνο, ενώ έχει στην κατοχή του και ακίνητη περιουσία αξίας 310.000 ευρώ.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]