Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μουσικό Σχολείο Βέροιας. Το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της Μπαρόκ Όπερας συνεχίζεται…

Την Πέμπτη 10 Απριλίου μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου και της γ΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους, Νατσάκου Ελένη και Σκουμποπούλου Χαρίκλεια, επισκέφθηκαν την έκθεση ‘Η ΣΤΕΨΗ ΤΗΣ  ΠΟΠΠΑΙΑΣ’ – Εγκατάσταση για κοστούμι και σοπράνο βασισμένη στην ομώνυμη Όπερα του Claudio Monteverdi του Τάσου Πρωτοψάλτου, η οποία φιλοξενείται στην γκαλερί Παπατζίκου στη Βέροια.

 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων ‘’Ιστορία της Μουσικής και Στοιχεία Θεατρολογίας’’. Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν παράλληλα στο εκπαιδευτικό – βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο «Η ‘Οπερα: Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις με αφορμή το έργο “Η Στέψη της Ποππαίας” του Claudio Monteverdi» που υλοποίησε ο κ. Πρωτοψάλτου – Λέκτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε το ιστορικό και θεωρητικό πλαίσιο πάνω στο οποίο στηρίζονται οι σκηνικές και εικαστικές προσεγγίσεις του κ. Πρωτοψάλτου στην ομώνυμη όπερα.  

Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία, για να συνεχιστεί το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της Μπαρόκ Όπερας το οποίο ξεκίνησε για το Μουσικό Σχολείο από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς σε συνεργασία με τον κ. Πρωτοψάλτου και στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί πολλών ειδικοτήτων και μαθητές/τριες από όλες τις τάξεις του σχολείου στους ενδιάμεσους σταθμούς που αυτό περιλάμβανε (εκδήλωση «Από τη Φλωρεντία στη Βενετία», ραδιοφωνική εκπομπή από την ομάδα «Μουσικά αβγΑ» με θέμα την όπερα, επίσκεψη στην έκθεση «Η Στέψη της Ποππαίας» και συμμετοχή στο προαναφερόμενο εκπαιδευτικό – βιωματικό πρόγραμμα).

Επειδή υπάρχει αρκετή διάθεση από τους συνταξιδιώτες, το ταξίδι συνεχίζεται…

Ευχαριστούμε την κα Βίκυ Παπατζίκου για τη φιλοξενία της στην Γκαλερί.

 

 

Για να πάρετε μια γεύση από το όμορφο ταξίδι μας, επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=2vDyw9ru5fo

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Η δίφωνη παιδική χορωδία του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας την Τρίτη 28 Απριλίου 2026 στις 21:00 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Διαβάστε περισσότερα »

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του κ. Βαλάντη Παπαγεωργίου, Δικηγόρου Θεσσαλονίκης-Θεολόγου και Διδάκτορα Ιστορίας Α.Π.Θ. διοργανώνεται την Τετάρτη 29 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]