Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Στην τελική ευθεία το έργο του βιολογικού στον Στενήμαχο. Σε λειτουργία τον Μάιο

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου ‘Μεταφορά και  Επεξεργασία Λυμάτων (βιολογικός σταθμός) Στενημάχου’ που υλοποιεί η ΔΕΥΑΝ. Από συνεργεία της τεχνικής εταιρείας ΕΥΡΩΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.’, η οποία συνεργάζεται με την τοπική εταιρεία CLIMAVENT A.E. του Θωμά Τζιαμάλη, γίνεται η τοποθέτηση του υπερσύγχρονου συστήματος επεξεργασίας λυμάτων με τη μέθοδο των βιομεμβρανών (MBR), το οποίο έχει τις τεχνικές δυνατότητες μετά από ειδική επεξεργασία των λυμάτων, να επιστρέφει καθαρό το νερό στην κοίτη του παρακείμενου ρέματος. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κεντρικού αποχετευτικού αγωγού, υδραυλικές-ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, τους απαραίτητους αυτοματισμούς και ειδικό λογισμικό-software για τις επιμέρους ρυθμίσεις λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Τον νέο βιολογικό σταθμό επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός και ο πρόεδρος της κοινότητας Στενημάχου Χρήστος Αλματζής, όπου ενημερώθηκαν από τεχνικούς της κατασκευάστριας εταιρείας και στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για την πορεία των εργασιών. Ο κ. Καραμπατζός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημαντικό γεγονός ολοκλήρωσης ενός έργου, το οποίο ήταν χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Στενημάχου. Τόνισε ότι η σύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων, ολοκληρώνεται μετά από μεγάλη και συλλογική προσπάθεια που κατέβαλλαν η Δημοτική Αρχή και η Δ.Ε.Υ.Α.Ν, πετυχαίνοντας την ένταξη και τη χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ. Το σημαντικότερο, όπως είπε, είναι ότι επιλύονται καθημερινά προβλήματα των κατοίκων που αφορούν την ποιότητα ζωής, την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος (κουνούπια, δυσοσμίες κλπ.). Εξίσου σημαντικό είναι ότι με την ενεργοποίηση του Βιολογικού, οι κάτοικοι του Στενημάχου θα απαλλαγούν οριστικά από το κόστος να πληρώνουν σε ιδιώτες προκειμένου να αδειάζουν τους βόθρους τους από τα οικιακά λύματα.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 993.530 €, χρηματοδοτείται 100% από το ΕΣΠΑ και η Μονάδα Επεξεργασίας προβλέπεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Μάιο.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΛΒ´ Παύλεια | Με μεγάλη επιτυχία το χορωδιακό φεστιβάλ «ἐν χορδαῖς καί ὀργάνῳ» στη Βέροια

Οι εκδηλώσεις των «ΛΒ΄  Παυλείων» συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 24ης Ιουνίου, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια με το χορωδιακό

Διαβάστε περισσότερα »

Διανομή στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας στις 26 και 29 Ιουνίου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα πραγματοποιήσει τη μηνιαία διανομή τροφίμων,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]