Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Επισκέψεις του υπ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρου Τσαπαρόπουλου σε Νοσοκομείο – ΠΦΥ – ΕΦΚΑ

Στα πλαίσια των επαφών μας με φορείς του νομού, επισκέφθηκα:

• Το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας

• Το Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας)

• Το Κ.Υ.Βέροιας

• Τον ΕΦΚΑ Βέροιας

Στις Μονάδες ΠΦΥ του νομού μας, Κ.Υ. Αλεξάνδρειας και Κ.Υ. Βέροιας, συζητήσαμε με τους υπεύθυνους συντονιστές και με το προσωπικό τα προβλήματα που τους αφορούν και την σημερινή εικόνα λειτουργίας τους. Κοινή διαπίστωση είναι η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό και επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων.

Ενώ προχώρησε η εγκατάσταση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ ( η οποία είχε ξεκινήσει επί προηγούμενης κυβέρνησης), εν τούτοις δεν υπάρχει το εξειδικευμένο προσωπικό (κυρίως εργαστηριακοί γιατροί),ώστε να μπορεί να παρέχει τις δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις στους πολίτες. Το αποτέλεσμα είναι οι μεγάλες αναμονές στα Νοσοκομεία και φυσικά η αναζήτηση σε ιδιωτικά κέντρα. Επίσης η έλλειψη ιατρών, κυρίως γενικών, δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη και καθημερινή εξυπηρέτηση όλου του πληθυσμού, ιδιαίτερα μετά την αδυναμία εφαρμογής του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Η ένταξη των επαγγελματιών υγείας στα ΒΑΕ είναι το πάγιο αίτημα των εργαζομένων, οι οποίοι κλήθηκαν να ¨σηκώσουν¨ το βάρος που προέκυψε κατά την διάρκεια της πανδημίας. Επίσης η μονιμοποίηση όλων των επικουρικών.

Στο Γ.Ν Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας),συζητήσαμε με τον Διοικητή καθώς επίσης και με ομάδες εργαζομένων. Στο Νοσοκομείο Βέροιας, ολοκληρώθηκε η νέα πτέρυγα και τα ΤΕΠ. Ωστόσο, η μεγάλη έλλειψη γιατρών και υγειονομικού προσωπικού είναι η εικόνα που αποκομίσαμε, εικόνα που συμβαδίζει με τα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας μας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην Υγεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα και κυρίως η υποστελέχωση είναι κοστολογημένο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, οικονομικό κίνητρο στους νεοεισερχόμενους ιατρούς, μονιμοποίηση των επικουρικών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ένταξη στα ΒΑΕ, παροχή καθαριότητας και σίτισης με προσωπικό και όχι με εργολάβους.

Στον ΕΦΚΑ Βέροιας συζητήσαμε με τον Διευθυντή και τους υπαλλήλους για την λειτουργία του ασφαλιστικού οργανισμού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η παρουσία των νομικών δεν φαίνεται να υπήρξε αποτελεσματική στην συντόμευση των διαδικασιών στις απονομές συντάξεων. Επίσης στα ΚΕΠΑ, οι συντάξεις αναπηρίας παρουσιάζουν προβλήματα, καθυστερήσεις και αρκετές φορές δυσλειτουργία στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και στην διασύνδεση μεταξύ τους. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι προσλήψεις προσωπικού επαρκείς, ώστε να συντομεύσει ο χρόνος αναμονής στους συνταξιούχους.

http://tsaparopoulos.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]