Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

«Οι πολίτες στηρίζουν τον Απόστολο Βεσυρόπουλο. Η Ημαθία Ψηλά!»

Με εντυπωσιακές συγκεντρώσεις σε Κλειδί, Πλάτανο και Πρασινάδα ξεκίνησε την προεκλογική του δραστηριότητα ο Υφυπουργός Οικονομικών και υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Η Ημαθία Ψηλά» είναι το μήνυμα του κ. Βεσυρόπουλου προς τους πολίτες, μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας που δημιούργησαν οι συγκεντρωμένοι.

Επισήμανε ότι το κρίσιμο διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα συνεχίσει η χώρα στο δρόμο της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας ή θα εγκλωβιστεί στην ακυβερνησία και στην αστάθεια.

Ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:

– Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μείωσε όχι μία αλλά δύο φορές τον ΕΝΦΙΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε υποσχεθεί ότι θα τον καταργήσει, τον αύξησε.

– Η Ελλάδα έχει υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το μέσο όρο της ευρωζώνης με 6,1% το 2022. Προϋπόθεση για να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία είναι η πολιτική σταθερότητα.

– Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διέθεσε πάνω από 43 δις ευρώ για να κρατήσει όρθια την οικονομία, για να στηρίξει πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

– Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μείωσε πάνω από 50 φόρους ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 29 φόρους και εγκλώβισε την οικονομία και τους πολίτες σε ένα παραλογισμό υπερφορολόγησης.

Αναφερόμενος στον αγροτικό κόσμο, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος τόνισε ιδιαίτερα:

– Την κορυφαία φορολογική μεταρρύθμιση του νόμου 4935/2022, που παρέχει για πρώτη φορά γενναία φορολογικά κίνητρα για την ισχυροποίηση της εθνικής αγροτικής οικονομίας. Ο νόμος αυτός προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απαλλαγή για πρώτη φορά από την καταβολή του φόρου εισοδήματος κατά 50% επί των φορολογητέων κερδών από την άσκηση αγροτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

– Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα από το 13% στο 10%.

– Τη μείωση του αρχικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για τα εισοδήματα έως 10.000 ευρώ αντί του 22% που ίσχυε για όλα τα φυσικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους.

– Την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, με ωφελούμενους και τους αγρότες.

– Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες κανονικού καθεστώτος για τα 4 αυτά χρόνια και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας.

– Τη μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τις ζωοτροφές και τα λιπάσματα.

«Στη νέα τετραετία θα συνεχιστεί η συνετή οικονομική πολιτική, με στόχο την αύξηση των μισθών και την περαιτέρω ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας» τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Στις 21 Μαΐου, η Ημαθία θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα. Το μήνυμα της ισχυρής και αυτοδύναμης Ελλάδας.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΟ Χ.Κ. ΣΕΛΙΟΥ «Μας δικαίωσε πανηγυρικά η ΕΑΔHΣΥ με την απόρριψη της προσφυγής», απαντάει ο Δήμαρχος, στις βολές Παλουκίδη και Κορωνά για ευθύνες του Δήμου στην απένταξη της Τεχνητής Χιόνωσης -Πράσινο φως, για συνέχιση του έργου, με εξεύρεση νέας χρηματοδότησης;

Το Xιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και η απένταξη του έργου τεχνητής χιόνωσης, απασχόλησε στα προ ημερήσιας διάταξης, την συνεδρίαση του δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα »

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στην Αλεξάνδρεια, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει, ότι στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών που επήλθαν με τον Ν. 5281/2026 για την Πολιτική Προστασία

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]