Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μιχαλιάς: «Το Ε.Χ.Κ. Σελίου είναι και θα παραμείνει εθνικό» – Στο ΤΑΙΠΕΔ οι μελέτες και οι διαγωνισμοί για τον εκσυγχρονισμό των Χιονοδρομικών Κέντρων Σελίου και Βαλίτσας

Με έκτακτη τροπολογία – προσθήκη που κατατέθηκε την Παρασκευή 17/2 ανατίθεται στο ΤΑΙΠΕΔ η αρμοδιότητα να διεξάγει διαγωνισμό ,για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου , με σκοπό την αξιοποίηση του ΕΧΚ Σελίου αλλά και της Βασιλίτσας.

Διαδικασίες που όπως εκτιμάται, οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των δυο παραπάνω κρατικών Χιονοδρομικών Κέντρων.

Σε επαφή με τον πρόεδρο της Διοίκησης του Χ. Κ. Σελίου Κ. Γιώργο Μιχαλιά, εκτίμησε εκ πρώτης ότι «το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, είναι και θα παραμείνει Εθνικό».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με διάταξη που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου του αθλητισμού και τον εξορθολογισμό της αθλητικής νομοθεσίας που εισάγεται σήμερα για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, μπαίνει προς ρύθμιση το θέμα του ταχύτερου εκσυγχρονισμού των δύο Εθνικών Χιονοδρομικών Κέντρων που εποπτεύονται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, εκείνων της Βασιλίτσας και του Σελίου. Προκειμένου να εξελιχθούν χωρίς χρονοτριβή οι Μελέτες και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα απαραίτητα Έργα αναβάθμισης και αξιοποίησης των δύο Εθνικών Χιονοδρομικών Κέντρων, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προέκρινε τη λύση της ανάθεσης διενέργειας των σχετικών Μελετών και Διαγωνισμών στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ).

Το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο συνεργάζεται το Υφυπουργείο Αθλητισμού και σε άλλα πρότζεκτ, καθώς διαθέτει την αναγκαία εμπειρία και τεχνογνωσία για την ανάθεση σε αυτό αρμοδιοτήτων που αφορούν την ωρίμανση, τη διενέργεια διαγωνιστικών διαδικασιών (και κάθε διαδικασίας ανάθεσης) και την παρακολούθηση της εκτέλεσης συμβάσεων, θα συνδράμει στις Μελέτες και στους σχετικούς διαγωνισμούς, χωρίς να επηρεάζεται σε οτιδήποτε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ελληνικού Δημοσίου και η μορφή των νομικών προσώπων (δημοσίου δικαίου) που διαχειρίζονται τα Εθνικά Χιονοδρομικά Κέντρα Βασιλίτσας και Σελίου.

Ολόκληρη η διάταξη έχει ως εξής:

«Ανάθεση διενέργειας διαγωνισμού στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για την αξιοποίηση των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου με τις επωνυμίες «ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ» και «ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙΟΥ»

Κατά παρέκκλιση του ν. 3986/2011 (Α΄ 152), όσον αφορά τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.), δύναται, με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού:

α) να ανατεθεί στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. η διεξαγωγή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου διαγωνισμού για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που διαχειρίζονται το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.) με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ και το ν.π.δ.δ. με την επωνυμία ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙΟΥ,

β) να προσδιορισθούν οι βασικοί όροι της συνεργασίας μεταξύ του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και του Ελληνικού Δημοσίου για την υλοποίηση του ως άνω διαγωνισμού και

γ) να ρυθμισθεί κάθε άλλο ζήτημα για την εφαρμογή της παρούσας.

Με την ίδια απόφαση προσδιορίζονται τα λειτουργικά έξοδα και οι διοικητικές δαπάνες του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. για τον διαγωνισμό του πρώτου εδαφίου που βαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο και καθορίζεται ο τρόπος κάλυψής τους.

Στον διαγωνισμό του πρώτου εδαφίου ακολουθείται αναλογικά η διαδικασία του ν. 3986/2011, με την εξαίρεση της παρ. 2 του άρθρου 1 και του άρθρου 5α του νόμου αυτού.

Η σύμβαση που ανατίθεται σε συνέχεια του διαγωνισμού υπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών και τον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υπουργό».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]