Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Παρουσίαση της παράστασης “Είναι κανείς εδώ;” του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαλιάρα

Από το Νοέμβριο έως και σήμερα, χιλιάδες μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών από την Ημαθία και την Πέλλα έχουν επισκεφθεί το θέατρο με το σχολείο τους και έχουν χαρεί την αλήθεια, το θάρρος και τη μαγεία που ζωντανεύει επί σκηνής!

Η παράσταση “Είναι κανείς εδώ;” της Παιδικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, σε σύνθεση κειμένων -βασισμένα σε λαϊκά παραμύθια- και σκηνοθεσία του Πέτρου Μαλιάρα, ανοίγει τις πόρτες της σε όλους, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου. 

Τέσσερις φίλοι, τέσσερις μικροί εξερευνητές, φτιάχνουν κόσμους με τη φαντασία, την περιέργεια και το θάρρος τους. Κόσμους που πολλές φορές είναι πιο αληθινοί από τον πραγματικό!

Και προσκαλούν μικρά και… μεγαλύτερα παιδιά να τους ανακαλύψουνε όλοι μαζί, ως μια παρέα!

Info: Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 11:30 π.μ., θα δοθεί παράσταση για το ευρύ κοινό στο θέατρο της Αντωνιάδειας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, στη Βέροια. 

Τιμή εισιτηρίου: 6€

Προπώληση: Γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (3ος όροφος Χώρου Τεχνών, γωνία Π. Μελά και Μπιζανίου)


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σύνθεση Κειμένου/Σκηνοθεσία: Πέτρος Μαλιάρας 

Σκηνογραφία: Ιωάννα Στεφανοπούλου 

Ενδυματολογία: Δημήτρης Γεωργόπουλος

Κατασκευή Μάσκας: Δαμιανός Οικονομίδης

Μουσική Σύνθεση/Διδασκαλία Ηθοποιών: Αλέξανδρος Ιωσηφίδης 

Κίνηση/Χορογραφίες: Αφροδίτη Γεωργιάδου

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Ηχοληψία/Επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος Καροτσέρης 

Creative & Art Direction/Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου 

Κάμερα/Μοντάζ: Παύλος Τσανακτσίδης 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Ψυχαράκης

Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας


Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά) : 

Λάζαρος Γιαννακόπουλος

Βασιλική Ζώκου

Γιάννης Μαυρόπουλος

Δήμητρα Σταματίου


Λίγα λόγια για την παράσταση

Τέσσερις φίλοι ξεπερνούν τους φόβους τους, οπλίζονται με θάρρος και με οδηγό την παιδική τους αθωότητα, εξερευνούν το παλιό εγκαταλελειμμένο σπίτι της γειτονιάς τους, με στόχο να αναζητήσουν την αλήθεια πίσω από τους προηγούμενους χρήστες της κατοικίας και να απομυθοποιήσουν όσα ακούγονται για το σπίτι από τους γείτονες. Αναζητούν να μάθουν λοιπόν ποιος έμενε εκεί, αν μένει πια ή πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που έφυγε και ο τελευταίος ένοικος. 

Μία παράσταση βασισμένη σε λαϊκά παραμύθια, με τέσσερις ηθοποιούς επί σκηνής να στήνουν ένα παιχνίδι εξερεύνησης, γεμάτο κίνηση και τραγούδι. Θεατρικές μάσκες που εμφανίζονται σαν από παραμύθι, εμψυχώνονται σε ένα σκηνικό που χτίζεται, γκρεμίζεται και ξαναδημιουργείται μπροστά στα μάτια των θεατών, όπως ακριβώς συμβαίνει στην φαντασία των παιδιών!

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Η ανάγκη για εξερεύνηση που ακόμα φωλιάζει μέσα μου, αυτή η παιδική και αθώα περιέργεια να «μάθεις» όσα περισσότερα μπορείς και μάλιστα μέσα από μια εμπειρία που εγώ τουλάχιστον έζησα στα παιδικά μου χρόνια (της εξερεύνησης), θέλω να αντικατοπτρίζει το πώς θα πρέπει να «ενηλικιώσουμε» το παιδί μέσα μας, χωρίς να το χάσουμε, γιατί θα το χρειαστούμε μπροστά σε κάθε αλλαγή (μικρή ή μεγάλη) που μας περιμένει στη ζωή μας. Αλλάζω στη ζωή και αλλάζω και μέσα από τα παραμύθια, όπως αλλάζει στο τέλος και ο κάθε ήρωας. Ωριμάζω μέσα στα παραμύθια, όπως ωριμάζει ο ήρωας. Αντιμετωπίζω με θάρρος το άγνωστο της ζωής όχι με άγνοια κινδύνου, αλλά με γνώση πραγματική του εαυτού μου.

Μέσα από τη λαϊκή σοφία των παραμυθιών εξερευνώ, όπως και πρώτα, τα κίνητρα που οδηγούν καθέναν από μας, να ανοίξει την πόρτα αυτού του εγκαταλελειμμένου σπιτιού που φτιάξαμε επί σκηνής, αλλά και την κάθε πόρτα, μη γνωρίζοντας τι μας περιμένει και χωρίς φόβο, αλλά τουναντίον με προσμονή για τα εύκολα ή δύσκολα που κρύβονται μέσα!

Στόχος μου, να φτιάξω μια παράσταση που θα ζηλεύω που δεν την είδα ως παιδί!

Τιμή εισιτηρίου: 6€

Προπώληση: Γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (3ος όροφος Χώρου Τεχνών, γωνία Π. Μελά και Μπιζανίου)

τηλ: 2331078140 – 141, fax: 2331078101 

email: dipethever@yahoo.gr, info.dipethever@gmail.com                                                                                   

H Κ.Ε. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας επιχορηγείται με προγραμματική σύμβαση από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμο Βέροιας

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας και το  Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Κωνσταντίνο

Διαβάστε περισσότερα »

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας  ενημερώνει πως η προβολή της βραβευμένης ταινίας “Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ” θα γίνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]