Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Στις δημοτικές επιχειρήσεις το φλουρί του 2023 – – Αναβολή πρώτης συνεδρίασης, λόγω ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα αποφάσεων των Επιτροπών

Με την κοπή της βασιλόπιτας ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βέροιας το απόγευμα της Τρίτης 3 Ιανουαρίου 2023. Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του Σώματος Άρης Λαζαρίδης. Το φλουρί έπεσε στις δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου και το παρέλαβε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Δημήτρης Πύρινος. Στα πιτάκια τυχερός ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Βασιλειάδης, που έλαβε ένα αναμνηστικό δώρο από τον δήμαρχο.

Στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης ήταν να συζητηθούν η έγκριση ή μη τεχνικού προγράμματος Δήμου Βέροιας, έτους 2023 και η ψήφιση ή μη Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου. Ωστόσο η συνεδρίαση ακυρώθηκε, καθώς, μετά την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας του νόμου θεοδωρικάκου, δικαιώνοντας το αίτημα που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας δήμου Βέροιας Αντώνης Μαρκούλης, με νομική ομάδα, οι αποφάσεις των επιτροπών του συμβουλίου δεν είναι νόμιμες πλέον από την 1η Δεκεμβρίου 2022 και μετά.

Όπως είπε ο δήμαρχος, ακόμα δεν βγήκε η εγκύκλιος με τις οδηγίες, εκτιμώντας ότι υπάρχουν δύο απόψεις: Η πρώτη είναι ότι σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής για τον προϋπολογισμό θα πρέπει να επαναληφθούν και δεύτερον, επειδή η διαδικασία του προϋπολογισμού δεν ήταν σε αυτές που μεταφέρθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο για να πάνε σε επιτροπή, μπορούν να είναι σε ισχύ. «Υπό τον φόβο όμως κακοπροαίρετων και κακόβουλων σκέψεων, ματαιώνεται η πρώτη συνεδρίαση και το συντομότερο δυνατό θα ψηφιστούν εκ νέου αποφάσεις σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο», τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης, υπογραμμίζοντας ότι «ο δήμος Βέροιας δεν είχε, ούτε θα έχει πρόβλημα με τις επιτροπές, συντάσσεται με την απόφαση του ΣτΕ, απλά θα πάνε πίσω κάποια πράγματα».

Ο κ. Μαρκούλης παίρνοντας τον λόγο, τόνισε ότι η χθεσινή συνεδρίαση σηματοδοτεί το εγχείρημα που είχε αναπτύξει η παράταξή του κατά την ανάληψη των καθηκόντων της και αναφέρθηκε στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εκτιμώντας ότι ο νόμος Θεοδωρικάκου παραβίαζε ευθέως την βούληση των πολιτών. «Πρέπει να εφαρμοστεί η συνταγματικότητα και ο νόμος με τον οποίο δεν μπορεί να υπάρξει μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από το δημοτικό συμβούλιο στις οικονομικές επιτροπές και στις επιτροπές ποιότητας ζωής, που παραβιάζει την αναλογική εκπροσώπηση των συμβούλων των παρατάξεων, υπερισχύοντας η παράταξη του δημάρχου, είπε. Τέλος, ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη τους αλλά και τη νομική ομάδα για την υποστήριξη του αιτήματος.

Σ.Γκ.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Νάουσας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη δυναμική συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]