Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ανοίγει ο «δρόμος» από τη Νάουσα για την δημιουργία πανελλαδικού δικτύου ΟΤΑ για την προστασία της βιομηχανικής κληρονομιάς

H προστασία και διαχείριση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς της Νάουσας και η αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός  Εθνικού Δικτύου ΟΤΑ για την ανάδειξή της πανελλαδικά,  βρέθηκαν στο επίκεντρο της  ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα  την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου (αίθουσα ΒΕΤΛΑΝΣ, Πολυχώρος «Χρήστος Λαναράς), η οποία συνδιοργανώθηκε από το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας και  με την υποστήριξη του Ελληνικού Τμήματος TICCIH. 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας εξήρε το έργο των μουσειολόγων – αρχαιολόγων και όλων όσοι συνέβαλλαν στην δημιουργία του Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς – ΕΡΙΑ, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συμπράξεων και συνεργειών των ΟΤΑ με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αναδειχθεί η βιομηχανική κληρονομιά του κάθε τόπου. 

Στην εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων,  τις ενδιαφέρουσες ομιλίες και εισηγήσεις των ομιλητών Αλέξανδρου Οικονόμου, αρχιτέκτονα με θέμα «Η Βιομηχανική Κληρονομιά της Νάουσας και οι προσπάθειες προστασίας και ανάδειξής της», των αρχαιολόγων – μουσειολόγων Βάλιας Αμοιρίδου και Γιώργου Αδαμίδη  με θέμα «Η πορεία προς τη μόνιμη έκθεση του Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς του Δήμου Νάουσας στο συγκρότημα ΕΡΙΑ»,  της Μαρίας Μαυροειδή, Δρ Ιστορικού -Βιομηχανικής Αρχαιολόγου, προέδρου του Ελληνικού Τμ. TICCIH,  με θέμα “Το Σχέδιο Αρχών συνεργασίας ΟΤΑ για την προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς και η σημασία δημιουργίας ενός Δικτύου» κ.ά. 

Όπως τόνισαν οι ομιλητές, η εκδήλωση είχε ως στόχο την παρουσίαση του εξαίρετου κτιριακού αποθέματος της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης της Νάουσας, τα έργα προστασίας και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάδειξής τους, καθώς και την σημαντική συμβολή της Νάουσας στην επικείμενη δημιουργία του Πανελλαδικού Δικτύου Ο.Τ.Α. για την βιομηχανική κληρονομιά.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Νάουσας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη δυναμική συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]