Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Τσάι Λουίζας

Ο Νοέμβρης είναι κάπως στην μέση του και εγώ δεν θέλω να ξεκολλήσω από τον Παράδεισο μου. Του έκλεψα τις καλές του μέρες για να δουλέψω στον κήπο μου. Νυχτώνει γρήγορα αλλά αυτή την ησυχία δεν την αλλάζω με τίποτα. Μου τα χάλασε βέβαια το Σαββατοκύριακο ο καιρός, όμως ήθελα να το ζήσω και αυτό το χειμωνιάτικο τοπίο.

Ήσυχη βροχούλα χωρίς θυμωμένο ουρανό, κάτασπρα απλωμένα σύννεφα τύλιξαν τα πάντα και τέλος ήρθε η Κυρά ομίχλη σαν μια βελούδινη κουρτίνα και έκρυψε τα πάντα από την σκηνή. Κυριακή πρωί…Η τηλεόραση δείχνει τον τριακοστό ένατο Μαραθώνιο. Πολύς κόσμος πολλοί αθλητές και αθλήτριες από παντού.

Δύο αγαπημένα μου παιδιά πήραν και αυτά μέρος. Για τον έναν ήταν η πρώτη φορά και είχε άγχος και αγωνία. Η προετοιμασία όλης της ομάδας ήταν άψογη. Τρεις μήνες προπόνηση και σωστή διατροφή. Κοιτώντας την τηλεόραση ένιωθα να βιώνω μαζί τους την πάλη τους με τον δρόμο και τον χρόνο.

Συγκινήθηκα όταν ο πρώτος αθλητής και αθλήτρια μπήκαν στο στάδιο, τους θαύμασα, τους χειροκρότησα, χάρηκα για αυτούς και για όλους. Θυμήθηκα κάποια χρονιά στο σχολείο που πήρα μέρος στους σχολικούς αγώνες. Η γυμνάστρια μου είπε ότι ήμουν καλή. Βγήκα τέταρτη σε όλο το σχολείο!

Η αλήθεια είναι ότι τότε ο κόσμος δεν ήταν ευαισθητοποιημένος σε τέτοιου είδους δράσεις. Δεν έκανε καμία εντύπωση στους γονείς μου η απόδοση μου στο τρέξιμο. Από τότε έχασα την αυτοπεποίθηση μου και δεν έλαβα μέρος ξανά σε αγώνες. Χρόνια αργότερα όταν έγινα γονιός ένιωσα πολλά, δικαιολόγησα άλλα τόσα, έκανα τα λάθη μου και έμαθα πως αν κάτι δεν το γνωρίζεις, μην το απορρίπτεις πριν το μάθεις.

Ευτυχώς που ο Νους απέδρασε γιατί ήμουν ικανή να σκεφτώ δυσάρεστα σενάρια. Δεν τα κατάφερα όμως όσο και να προσπάθησα μία ανησυχία την είχα…Σαρανταδύο χιλιόμετρα ήταν αυτά, έκανε και ζέστη άραγε θα τα κατάφερναν τα παιδιά; Ένας ένας οι μαραθωνοδρόμοι έμπαιναν στο στάδιο, πόσο περήφανοι ένιωσαν που κατέκτησαν έναν ακόμη στόχο τους. Κάθε κατάκτηση ένα λιθαράκι προς την ελευθερία..

Κάθε ελευθερία περισσότερη ισορροπία. Όσο ισορροπείς τόσο θέλεις να μαθαίνεις…Κλείνοντας την τηλεόραση και κρατώντας την ζεστή κούπα μου με το τσάι λουίζας βγήκα στην αυλή για να νιώσω και εγώ την δική μου ελευθερία και να ανακαλύψω την χαρά της ησυχίας….

Όλγα Κουτμηρίδου Μεταξά

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]