Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Υποτροφία “Χαράλαμπου Κιαγχίδη ” – Διαμονή σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη για φοιτητές/τριες

Το Σωματείο του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, ακολουθώντας την ευαισθησία του ιδρυτή του για τη σπουδάζουσα νεολαία, αείμνηστου Χαράλαμπου Κιαγχίδη, και συναισθανόμενο τις δυσκολίες των οικογενειών να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των σπουδών, αποφάσισε να προκηρύξει επίσημα κατ’ έτος υποτροφία με την επωνυμία: Υποτροφία Χαράλαμπου Κιαγχίδη. Η υποτροφία αφορά τη δωρεάν διαμονή σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (οικία Χαράλαμπου Κιαγχίδη) σε δυο φοιτήτριες ή δυο φοιτητές που έχουν εισέλθει επιτυχώς σε πανεπιστήμιο ή ιδιωτικές σχολές της Θεσσαλονίκης. Απόλυτη προτεραιότητα δίνεται στους φοιτητές ή φοιτήτριες με καταγωγή από το Ροδοχώρι και μόνο ελλείψει υποψηφίων με τη συγκεκριμένη καταγωγή η υποτροφία θα αφορά φοιτητές από την ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας ή την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η επιλογή των υποψηφίων πραγματοποιείται από το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη την καταγωγή, την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των φοιτητών.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 η μια θέση έχει ήδη καλυφθεί από προηγούμενη υπότροφο η οποία συνεχίζει τις σπουδές της. Συνεπώς η προκήρυξη αφορά μια θέση για μια φοιτήτρια με καταγωγή από το Ροδοχώρι. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει επιτυχούσα σε σχολές της Θεσσαλονίκης από το Ροδοχώρι η θέση αφορά τον Νομό Ημαθίας.

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν στο e-mail του Σωματείου peristereota752@gmail.com τα εξής δικαιολογητικά:

1) Ταυτότητα ή άλλο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει η καταγωγή των υποψηφίων από το Ροδοχώρι Ναούσης ή την ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας.

2) Βεβαίωση εγγραφής στα ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ή άλλη σχολή

3) Δήλωση του Ν.1599/86 ότι δεν έλαβαν, ή δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία από το ίδιο ή άλλο Κληρ/μα, Δωρεά ή Κληρονομία και ότι δεν έχασαν από δική τους υπαιτιότητα άλλη υποτροφία.

4) Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας για το φορολογητέο εισόδημα των υποψηφίων και της οικογενείας τους

5) Σε περίπτωση πολυτεκνίας Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Για τη συνέχιση της υποτροφίας, οι υπότροφοι υποχρεούνται κάθε χρόνο να προσκομίζουν πιστοποιητικό προόδου με ικανοποιητική βαθμολογία.

Εάν η υποτροφία διακοπεί από υπαιτιότητα των υποτρόφων ή εάν οι υπότροφοι δε λάβουν το πτυχίο τους μέσα σε ένα έτος από τη λήξη της κανονικής διάρκειας των σπουδών τους, χάνουν την υποτροφία.

Η υποτροφία δύναται να διακοπεί, εάν, για οποιονδήποτε σοβαρό λόγο το κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο. Στην περίπτωση αυτή ουδέν δικαίωμα γεννάται υπέρ του υποτρόφου του οποίου διακόπηκε η υποτροφία.

Ποιος ήταν ο Χαράλαμπος Κιαγχίδης;

Ο δικηγόρος Χαράλαμπος Κιαγχίδης γεννήθηκε το 1908 στα Λειβάδια της Γαλίανας και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα κοινά των Ποντίων, καθώς υπήρξε για 16 χρόνια πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και ο εμπνευστής της ανιδρύσεως της I. Μονής Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα της Γαλίανας του Πόντου. Θερμός συμπαραστάτης του υπήρξε η γυναίκα του Αικατερίνη, το γένος Ευμοιρίδου. Ως πρόεδρος του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα έθεσε τα θεμέλια και ολοκλήρωσε την κατασκευή του ιερού Ναού και των παρακείμενων κτιριακών εγκαταστάσεων της Μονής του Αγίου Γεωργίου στο Ροδοχώρι Νάουσας. Με δικές του ενέργειες συγκεντρώθηκαν τα ιερά Λείψανα των Αγίων και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονταν στην παλιά Μονή του Πόντου, καθώς και τα ιερά οστά των Ιερομονάχων της παλιάς Μονής του Πόντου. Ως πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, πέρα από την απόκτηση του σημερινού εντευκτηρίου στη Λεωφόρο Νίκης, κατόρθωσε να φέρει σε πέρας την ανέγερση οκταώροφης οικοδομής στη Θεσσαλονίκη, για τη στέγαση του Οίκου Ακρίτα Φοιτητή (Οικοτροφείο-Εστιατόριο-Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο). Με διαθήκη του άφησε, μετά το θάνατο του (1983), όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του στο Σωματείο και στην I. Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

«Μεταξύ Ιστορίας και Θρύλου» ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΥΣΑ ΤΑΛΑΝΤΑ ΜΕΡΟΣ Β΄ : Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ

Του Ηλία Τσιαμήτρου Εκείνα τα ζοφερά χρόνια, σε ηλικία μόλις εικοσιπέντε χρόνων ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρ, ο άνθρωπος που αργότερα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]