Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ημαθία: Στη φυλακή γιατρός για παράνομες συνταγογραφήσεις – 480.000 ευρώ η ζημία στον ΕΟΠΥΥ

Σε 7 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε γιατρός της Ημαθίας από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε ασφαλισμένους του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ). Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο ΕΟΠΥΥ ζημιώθηκε με το ποσό των 480.000 ευρώ, κατά την περίοδο 2007-2009.

@@ads-307@@

Το Δικαστήριο, εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, έκρινε ένοχο τον γιατρό από την Ημαθία- μεταξύ άλλων – για ψευδή βεβαίωση και απλή συνέργεια σε απάτη. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, ποινή που είχε ανασταλεί ως προς την εκτέλεσή της, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ως επιμελητής Β’ σε περιφερειακό ιατρείο του ΕΣΥ, σε περιοχή της Ημαθίας, εξέδωσε εκατοντάδες συνταγές για χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς, τους οποίους φέρεται πως ουδέποτε εξέτασε και για ανύπαρκτες παθήσεις. Το παραπεμπτικό βούλευμα περιελάμβανε 1500 συνταγές, οι οποίες αφορούσαν φάρμακα (κάποια εκ των οποίων ακριβά), την αγορά των οποίων κάλυπτε εξ ολοκλήρου το ΙΚΑ.

Όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται ότι είχε μία φαρμακοποιός, σε χωριό της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας εμφανίζονταν να εκτελούνται οι συνταγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο φαρμακείο βρισκόταν σε απόσταση 83 χιλιομέτρων από το περιφερειακό ιατρείο του κατηγορούμενου γιατρού.

@@ads-96@@

Για τη συγκεκριμένη φαρμακοποιό, κατά πληροφορίες, σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία, η οποία αφορούσε περί τις 6000 παράνομες συνταγές, ενώ περιελάμβανε και άλλες περιπτώσεις γιατρών. Η ίδια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καταδικάστηκε πρόσφατα σε δεύτερο βαθμό.

Απολογούμενος ο γιατρός της Ημαθίας -εκτελούσε μέχρι και πρόσφατα τα καθήκοντά του στο εν λόγω περιφερειακό ιατρείο- αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, τονίζοντας ότι οι συνταγές αφορούσαν ασθενείς, οι οποίοι εξετάστηκαν πραγματικά και για διαπιστωμένες παθήσεις. Όπως ανέφεραν οι υπερασπιστές του, καθημερινά εξέταζε τουλάχιστον 60 ασθενείς και το επίδικο διάστημα υπέγραψε συνολικά 150.000 συνταγές, τονίζοντας ότι ο εντολέας τους υπήρξε κι αυτός θύμα.

Πηγή: Newsit.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]