Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ενημερωτική Δράση: «Παραβατικότητα Ανηλίκων – Νομικές και Κοινωνικές Προεκτάσεις» στο 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και Θεραπείας Τραύματος (ΚΕ.ΘΕ.Τ) της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» αποδέχθηκε την πρόσκληση του Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, κ. Βαπτιστή Παντή και πραγματοποίησε ενημερωτική δράση με θέμα: «Παραβατικότητα Ανηλίκων – Νομικές και Κοινωνικές Προεκτάσεις».

Σκοπός της δράσης ήταν η υπεύθυνη ενημέρωση των μαθητών για θέματα που άπτονται της Ελληνικής Νομοθεσίας και πιο συγκεκριμένα για τους νομικούς κινδύνους που μπορούν να ανακύψουν κατά την εφηβική ηλικία. Η παροχή αυτής της πληροφόρησης στους εφήβους μπορεί να τους ωθήσει να κατανοήσουν καλύτερα την κοινωνία στην οποία αναπτύσσονται, καλλιεργώντας τον σεβασμό για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν μέσα από τους ρόλους τους ως πολίτες, μαθητές, φίλοι και ως μέλη οικογένειας. Ο Δικηγόρος κ. Αντώνιος Μπιδέρης ανέλυσε στους μαθητές τις βασικές αρχές της Δικαιοσύνης και της απονομής της, ως μέσο διασφάλισης της προστασίας, της ασφάλειας και της ελευθερίας των πολιτών. 

Προκλήθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλους τους συμμετέχοντες και προέκυψαν συζητήσεις, μέσα από τις οποίες αναδύθηκαν οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί των εφήβων, ενώ παράλληλα αποσαφηνίστηκαν οι απορίες που εξέφρασαν γύρω από τις κοινωνικές και νομικές προεκτάσεις της παραβατικότητας.

Η ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε σε οκτώ δίωρες συναντήσεις στις 5, 6 και 7 Απριλίου και την παρακολούθησαν συνολικά 800 μαθητές και 25 μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΕΠΑΛ Βέροιας. 

Η ιδέα για την διοργάνωση της ενημέρωσης γεννήθηκε μέσα από την αγαστή συνεργασία του Διευθυντή, κ. Βαπτιστή Παντή, της ψυχολόγου κ. Δέσποινας Μπιμπίκα με την κοινωνική λειτουργό, Διευθύντρια του ΚΕΘΕΤ, κ. Θεοδώρα Νιώπα και την ψυχολόγο της Δομής, κ. Μαρία Πανταζή. Ο Δικηγόρος κ. Αντώνιος Μπιδέρης είναι επί σειρά ετών πολύτιμος βοηθός στις υποθέσεις παιδικής προστασίας της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» και η συμβολή του στην ενημερωτική δράση αποδείχθηκε πολύτιμη. 

Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» παρατηρώντας την άνοδο της παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου, συνεργαζόμενη με σχολεία και άλλους φορείς. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο Κέντρο Αναφοράς και Παροχής Συμβουλευτικής στο τηλέφωνο 2331023700 ή να επισκεφτείτε την σελίδα μας www.propaidi.org.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας και το  Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Νάουσας συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Κωνσταντίνο

Διαβάστε περισσότερα »

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας  ενημερώνει πως η προβολή της βραβευμένης ταινίας “Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ” θα γίνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]