Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Λ. Τσαβδαρίδης από το βήμα της Βουλής: «Ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης της ΝΔ η περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας και το νοικοκύρεμα του Δημοσίου Τομέα»

Για ιδιαίτερα σημαντικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ που ενισχύει το πλαίσιο διαφάνειας στη χώρα και εξορθολογίζει το πλαίσιο της κινητικότητας στον Δημόσιο Τομέα, έκανε λόγο ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην ομιλία του στη Βουλή επί του σχετικού Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσαβδαρίδης, στις διατάξεις του σχεδίου νόμου:

·         Διασφαλίζεται η ακεραιότητα και η λογοδοσία κατά την άσκηση του lobbying έτσι ώστε η όποια εξωθεσμική δραστηριότητα πίεσης στα όργανα της πολιτείας να διατηρηθεί σε μία ορθολογική κατεύθυνση αποτινάσσοντας την παγιωμένη πεποίθηση ότι το lobbying είναι από τη φύση του ένοχο, γεμάτο υπόγειες και αδιαφανείς διαδρομές.

·         Οριοθετούνται σωστά κριτήρια στο ζήτημα της πολιτικής των δώρων προς τους κρατικούς αξιωματούχους έτσι ώστε οι εκάστοτε κυβερνητικοί αξιωματούχοι ή οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας να μη μπορούν πλέον να δέχονται προσωπικά δώρα αξίας μεγαλύτερης των 200 ευρώ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

·         Και καταργείται μία σειρά παρεκκλίσεων από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, έτσι ώστε οι υπάλληλοι που αποσπάστηκαν εκμεταλλευόμενοι αυτές τις παρεκκλίσεις επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μην δεσμεύουν παράλληλα δύο θέσεις (και την θέση που τώρα βρίσκονται και αυτή από τον φορέα που έφυγαν) αλλά να επιλέξουν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος ποια από τις δύο θα κρατήσουν. Με τον τρόπο αυτό νοικοκυρεύεται επιτέλους το χάος που ταλανίζει τη δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση αναφορικά με ζητήματα στελέχωσης προσωπικού.

Μπροστά σε αυτές τις ουσιαστικές αλλαγές, υπογράμμισε ο Βουλευτής Ημαθίας, η Αντιπολίτευση και δη η Αξιωματική στέκεται για ακόμη μία φορά αμήχανη αν όχι πολέμια εφευρίσκοντας από το πουθενά λόγους αντιπαράθεσης για να στρέψει τη συζήτηση – όπως συνηθίζει – μακριά από την ουσία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως με συνέπεια και σοβαρότητα βελτιώνει κάθε μέρα με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις τη ζωή των πολιτών, αφήνοντας στο περιθώριο οποιαδήποτε μηδενιστική αντιπολίτευση με μικροκομματικό πρόσημο, ανέφερε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Τσαβδαρίδης.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Τσαβδαρίδη:

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Ορισμός νέων μελών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αντικείμενο της οποίας είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των Ανεξάρτητων Αρχών και

Διαβάστε περισσότερα »

Εκδρομή μνήμης και ιστορίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ημαθίας στην Καππαδοκία

Μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ημαθίας συμμετείχαν στην επταήμερη εκδρομή στο μαγευτικό Πανόραμα της Καππαδοκίας, που διοργάνωσε το Veria Tours

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]