Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Κορωνοϊός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 35-39 ετών – Πως θα επιλέγουμε το εμβόλιο που θέλουμε

Για την πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού ενημερώνουν από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Μία δόση εμβολιασμού για όσους έχουν νοσήσει από την Covid-19 πριν από 6 εως 12 μήνες ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, διευκρινίζοντας πως η μία δόση παγιώνεται ως ικανή για προστασία δεδομένου.

«Η αντισωματική απάντηση που δίνεται έχει το χαρακτήρα της επαναληπτικής δόσης που βλέπουμε σε όλους τους εμβολιασμούς, με κατακόρυφη αύξηση του επιπέδου των εξουδετερωτικών αντισωμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανακοίνωσε η κυρία Θεοδωρίδου, μελέτες του εξωτερικού και του ΕΚΠΑ έδειξαν ότι η διάρκεια των αντισωμάτων «ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που πιστεύαμε αρχικά» και για τον λόγο αυτόν αποφασίστηκε η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος.

«Η διάρκεια των εξουδετερωτικών αντισωμάτων ήταν μεγαλύτερης διάρκειας από αυτήν που πιστεύαμε αρχικά, ξεπερνάει τους 12 μήνες. Με τη βάση αυτή της διάρκειας των αντισωμάτων από τη φυσική νόσηση και την κατά 96% μείωση του ενδεχόμενου επαναλοίμωξης αποφασίστηκε η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος, που θα περιλαμβάνει μία δόση εμβολίου», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό κατά την κύηση, η κυρία Θεοδωρίδου εξήγησε ότι προφυλάσσεται η έγκυος και το νεογνό.

«Είναι αποδεδειγμένο πλέον και από τη βάση δεδομένων, κυρίως από τις ΗΠΑ, ότι ο εμβολιασμός κατά την κύηση προφυλάσσει και την ίδια την έγκυο, ιδιαίτερα αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα, προφυλάσσει και το κύημα, κυρίως από την προωρότητα», εξήγησε.

«Βάσει των δεδομένων που υπάρχουν μέχρι σήμερα, συστήνεται να γίνεται ο εμβολιασμός με εμβόλια mRNA. Θηλάζουσες που δεν γίνονται δεκτές να εμβολιαστούν, είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Ο θηλασμός δεν αποκλείει μία γυναίκα από τον εμβολιασμό», τόνισε.

Από τις 26 Μαΐου τα ραντεβού για τους 35-39 ετών

Στις 26 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Την Τετάρτη 26 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 35 ως 39 ετών, έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού και με τα τέσσερα εμβόλια που είναι διαθέσιμα», είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι πως η επιλογή των εμβολίων θα γίνεται όταν ο ενδιαφερόμενος πηγαίνει να κλείσει το ραντεβού.

Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν γίνει περισσότεροι από 5.600.000 εμβολιασμοί στη χώρα. Πάνω από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου – ποσοστό 34% και περισσότεροι από 2.000.000 θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι – ποσοστό 20%.

Πηγή: Cnn.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]