Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Προσοχή! Επιτήδειοι παγιδεύουν μηχανήματα ανάληψης χρημάτων – Οδηγίες από την Ελληνική Αστυνομία

Πώς επιτήδειοι παγιδεύουν τα μηχανήματα των τραπεζών και αρπάζουν χρήματα. Ποιο λάθος δεν πρέπει να κάνετε και τι πρέπει να προσέξετε;

Τη μέθοδο του card skimming χρησιμοποιούσαν δύο άνδρες βουλγαρικής καταγωγής για να παγιδεύουν ΑΤΜ τραπεζών και να υποκλέπτουν τα στοιχεία και τους κωδικούς καρτών ανυποψίαστων πελατών.

Συγκεκριμένα, η σπείρα αφαιρούσε το καπάκι του ΑΤΜ και το αντικαθιστούσε με ένα παρόμοιο στο οποίο υπήρχαν εγκατεστημένες κάμερες καταγραφής και κάρτες αποθήκευσης δεδομένων που υπέκλεπταν τα στοιχεία των πελατών.

Σε δεύτερο χρόνο οι δράστες κλωνοποιούσαν τις κάρτες και πραγματοποιούσαν αναλήψεις, ηλεκτρονικές αγορές και μεταφορές ποσών σε άλλους λογαριασμούς.

@@ads-307@@

ATM: Συμβουλές για την προστασία των συναλλαγών σας

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της πρόληψης και αποτροπής περιστατικών εξαπάτησης κατά τη διάρκεια συναλλαγών μέσω Α.Τ.Μ, ενημερώνει τους πολίτες ως προς τα ακόλουθα:

Οι συνηθέστεροι τρόποι δράσης για την εξαπάτηση πολιτών μέσω αυτόματων μηχανημάτων ταμειακών συναλλαγών «Α.Τ.Μ.» είναι οι ακόλουθοι:

@@ads-96@@

α) «Card Skimming»

Στην περίπτωση αυτή, οι δράστες τοποθετούν στο Α.Τ.Μ. ηλεκτρονική ιδιοκατασκευή, η οποία μπορεί να υποκλέπτει τα προσωπικά δεδομένα που περιέχονται στις κάρτες πληρωμής των τραπεζών (δεδομένα της μαγνητικής πίστας της κάρτας, μυστικός αριθμός PIN).

Ο πελάτης πραγματοποιεί τη συναλλαγή που επιθυμεί, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και αποχωρεί.

Οι δράστες αφού καταφέρουν να αποκτήσουν τα δεδομένα της μαγνητικής πίστας των τραπεζικών καρτών και του μυστικού αριθμού “PIN”, αντιγράφουν τα δεδομένα σε κάρτες που περιλαμβάνουν μαγνητική ταινία και εκταμιεύουν παράνομα χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς των νόμιμων δικαιούχων ή προβαίνουν σε αγορές διαφόρων προϊόντων.

β) «Card Trapping»

Στην περίπτωση αυτή οι δράστες τοποθετούν στη σχισμή υποδοχής της κάρτας πρόσθετο μηχανισμό ή τμήμα κλωστής ή ταινίας εντός αυτής.

Ο ανυποψίαστος πελάτης τοποθετεί την κάρτα του στη σχισμή του Α.Τ.Μ. και αυτή μπλοκάρεται.

Δράστης, ο οποίος βρίσκεται πλησίον του Α.Τ.Μ. καταφέρνει να αποσπάσει το μυστικό αριθμό “PIN” είτε εν γνώσει του πελάτη (προθυμοποιούμενος ευγενικά να τον βοηθήσει κατά την πληκτρολόγηση του PIN) είτε αν αγνοία του (υποκλέπτοντας τον κωδικό κατά την πληκτρολόγηση του).

@@ads-96@@

Στη συνεχεία ο πελάτης θεωρώντας ότι το Α.Τ.Μ. έχει πρόβλημα και του έχει κρατήσει την κάρτα, αποχωρεί.

Οι δράστες με την αποχώρηση του πελάτη εξάγουν την “μπλοκαρισμένη” κάρτα και γνωρίζοντας το “ ΡΙΝ”, την χρησιμοποιούν αναλόγως.

γ) Cash trapping

Στην περίπτωση αυτή, οι δράστες χρησιμοποιούν μικρά μεταλλικά ελάσματα-τάπες, τα οποία τοποθετούν στην έξοδο χρημάτων του Α.Τ.Μ., έχοντας πρώτα τοποθετήσει στην εσωτερική πλευρά των ελασμάτων-ταπών κολλητική ταινία διπλής όψεως.

Όταν οι πελάτες – χρήστες των Α.Τ.Μ. πραγματοποιούν συναλλαγή ανάληψης χρημάτων, τα χρήματα επικολλούνται πάνω στην τάπα και η συναλλαγή φαινομενικά δεν ολοκληρώνεται.

Ο ανυποψίαστος πελάτης νομίζοντας ότι η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί, αποχωρεί θεωρώντας ότι το Α.Τ.Μ. είναι χαλασμένο η δεν έχει χρήματα.

Οι δράστες, οι οποίοι συνήθως επιτηρούν από κοντά το Α.Τ.Μ. με την αποχώρηση του πελάτη σπεύδουν σε αυτό και αφαιρούν την τάπα και τα χρήματα που είναι κολλημένα στην ταινία διπλής όψεως.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους χρήστες των Α.Τ.Μ. τα κάτωθι:

Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.

Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λπ. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ. και ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.

Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε μόνο με την τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.

Σε περίπτωση που κατά τη διαδικασία ανάληψης χρημάτων η συναλλαγή δεν έχει ολοκληρωθεί (π.χ. το Α.Τ.Μ. δεν σας δώσει χρήματα), ελέγξτε την απόδειξη της συναλλαγής. Εάν δεν είχατε ζητήσει απόδειξη συναλλαγής, τοποθετήστε ξανά την κάρτα στο Α.Τ.Μ. και ελέγξετε το υπόλοιπο του λογαριασμού σας ή τις τελευταίες κινήσεις του λογαριασμού σας.

@@ads-96@@

Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν το «ΡΙΝ» της κάρτας σας.

Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήσετε μόνο με τα τηλέφωνα της τράπεζας.

Όταν πληκτρολογείτε τον κωδικό σας ΡΙΝ «προστατέψτε» το πληκτρολόγιο, ώστε κανείς γύρω σας να μην αντιληφθεί τον τετραψήφιο αριθμό.

Μετά την ολοκλήρωση της ανάληψης χρημάτων μετρήστε τα χρήματα με διακριτικότητα και όσο πιο σύντομα μπορείτε.

Φροντίστε να μην είστε μόνοι σας όταν χρησιμοποιείτε το Α.Τ.Μ. κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε μη πολυσύχναστες περιοχές.

Αν σκοπεύετε να εκταμιεύσετε μεγάλο χρηματικό ποσό από τραπεζικό κατάστημα καλό θα ήταν να συνοδεύεστε από δεύτερο άτομο.

Εάν χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. που βρίσκεται σε ειδικό θάλαμο, μην επιτρέπετε σε άτομα που δεν γνωρίζετε να εισέλθουν στο χώρο, κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.

Μην αφήνετε τα κλειδιά σας ή πολύτιμα αντικείμενα στο αυτοκίνητό σας ενώ χρησιμοποιείτε Α.Τ.Μ. και μην αφήνετε τη μηχανή του αυτοκινήτου σας αναμμένη.

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΟ Χ.Κ. ΣΕΛΙΟΥ «Μας δικαίωσε πανηγυρικά η ΕΑΔHΣΥ με την απόρριψη της προσφυγής», απαντάει ο Δήμαρχος, στις βολές Παλουκίδη και Κορωνά για ευθύνες του Δήμου στην απένταξη της Τεχνητής Χιόνωσης -Πράσινο φως, για συνέχιση του έργου, με εξεύρεση νέας χρηματοδότησης;

Το Xιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και η απένταξη του έργου τεχνητής χιόνωσης, απασχόλησε στα προ ημερήσιας διάταξης, την συνεδρίαση του δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα »

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στην Αλεξάνδρεια, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει, ότι στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών που επήλθαν με τον Ν. 5281/2026 για την Πολιτική Προστασία

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]