Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Η φτωχή Κινέζα που έκτισε παγκόσμια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων

Η Ζου Κουνφέι είναι η πλουσιότερη, αυτοδημιούργητη, γυναίκα στον κόσμο. Σήμερα είναι 48 χρονών και η περιουσία της ανέρχεται στα 7,4 δισ. δολάρια.

Η Ζου ίδρυσε την εταιρεία Lens Technology και κατέχει ένα κτήμα αξίας 27 εκατ. δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ. Πετάει στη Σίλικον Βάλεϊ και στη Σεούλ, ώστε να συνομιλήσει με τους εταίρους της στην Apple και στη Samsung, τους δύο μεγαλύτερους πελάτες της εταιρείας της.

@@ads-96@@

Υποδέχτηκε τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, όταν αυτός επισκέφθηκε το αρχηγείο της εταιρείας της. Όμως εκεί που νιώθει πραγματικά σαν στο σπίτι της είναι στους διαδρόμους του υπερσύγχρονου εργοστασίου της. Θα δοκιμάσει με το χέρι της τη θερμοκρασία του νερού και μπορεί να εξηγήσει την περίπλοκη διαδικασία παραγωγής γυαλιού. Όταν περνάει μπροστά από μια μηχανή λείανσης, συχνά ζητάει από τους τεχνικούς να παραμερίσουν ώστε να πάρει για λίγο τη θέση τους. Γνωρίζει τι κάνει.

Έχει γεννηθεί σε ένα φτωχό χωριό της κεντρικής Κίνας και επί χρόνια εργαζόταν σε εργοστάσιο. Σήμερα η Lens Technology είναι από τους σημαντικότερους προμηθευτές γυαλιού που χρησιμοποιείται σε οθόνες υπολογιστών, τάμπλετ και έξυπνων τηλεφώνων, περιλαμβανομένων του iPhone της Apple και του Galaxy της Samsung.

@@ads-307@@

Δημιουργώντας την εταιρεία της, η Ζου αποτελεί την επιτομή μιας νέας γενιάς γυναικών επιχειρηματιών στην Κίνα οι οποίες έφτιαξαν την περιουσία τους από το μηδέν, κάτι σπάνιο στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Στην Ιαπωνία δεν υπάρχει καμία και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι έχουν κληρονομήσει την περιουσία τους. Υπό τον Μάο, το κομμουνιστικό κόμμα προωθούσε την ισότητα των φύλων, και η κ. Ζου κατάφερε να διακριθεί όταν μπήκε στις επιχειρήσεις στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Δούλευε 16-18 ώρες την ημέρα

Η Ζου ξεκίνησε δουλεύοντας 16 και 18 ώρες την ημέρα σε εργοστάσιο που έκοβε γυαλιά για ρολόγια. Τρεις μήνες μετά, αποφάσισε να παραιτηθεί και έγραψε ένα γράμμα στο αφεντικό της, παραπονούμενη για τις πολλές ώρες εργασίας και για την πλήξη.

Εκείνος της προσέφερε νέα θέση. Τρία χρόνια αργότερα, στα 22 της, η Ζου αποφάσισε να φτιάξει τη δική της εταιρεία με κεφάλαιο 3.000 δολ. Προσέλκυε πελάτες, υποσχόμενη να κατασκευάζει καλύτερης ποιότητας γυαλιά για ρολόγια. Στην εταιρεία της η Ζου έκανε τα πάντα, επιδιόρθωνε μηχανές και σχεδίαζε περίπλοκες διαδικασίες και τεχνικές για την κοπή του γυαλιού. Τελικά ήταν τα κινητά που την έκαναν δισεκατομμυριούχο. Το 2003, έλαβε ένα τηλεφώνημα από τη Motorola, η οποία της ζήτησε να βοηθήσει να κατασκευάσουν μια γυάλινη οθόνη για το Razr V3. Μέχρι τότε τα κινητά τηλέφωνα είχαν πλαστικές οθόνες. «Μου τηλεφώνησαν και μου είπαν: απάντησε μόνο ναι ή όχι.

@@ads-96@@

Αν η απάντηση είναι ναι, θα σε βοηθήσουμε εμείς με την κατασκευαστική διαδικασία», θυμάται η ίδια. «Απάντησα ναι». Λίγο μετά άρχισαν να καταφτάνουν παραγγελίες από άλλους κατασκευαστές, όπως οι HTC, Nokia και Samsung. Τότε, το 2007, η Apple παρουσίασε το iPhone. Επέλεξε ως προμηθευτή τη Lens Technology και έκανε την εταιρεία κυρίαρχη στον τομέα της στην Κίνα. Στη συνέχεια, η Ζου επένδυσε τα πάντα για να φτιάξει νέες εγκαταστάσεις και να προσλάβει εξειδικευμένους τεχνικούς. Σε πέντε χρόνια είχε κατασκευάσει τρία εργοστάσια.

Πηγή: E-radio.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Παράταση για τους εργάτες γης έως 30 Ιουνίου – Σήμερα ψηφίζεται η ρύθμιση στη Βουλή

Σήμερα εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή η ρύθμιση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που προβλέπει την τρίμηνη παράταση της διαδικασίας

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]