Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας Volleyball: Πρώτο σερβίς στη Volleyleague από την Ερμούπολη

Ραντεβού με την ιστορία του έχει την Κυριακή στη Σύρο ο ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας που ξεκινάει το φετινό του ιστορικό του ταξίδι στα νερά της Volleylegaue από την «Αρχόντισσα των Κυκλάδων».
Το παρθενικό σερβίς για τους “ερυθρόλευκους” της Βέροιας στις 25/10 θα δοθεί στο ΔΑΚ «Δημήτρης Βικέλας» της Ερμούπολης, όπου ο φιλόδοξος και φέτος Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ υποδέχεται στις 16.00 (Βουδούρης, Πρέντζας) τη νεοφώτιστη ομάδα, σε μία πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπου αμφότερες οι ομάδες θέλουν να «μπουν με το δεξί» στα «σαλόνια» της κορυφαίας ελληνικής επαγγελματικής λίγκας του βόλεϊ .
Για τον Φίλιππο Βέροιας, που το βράδυ της Παρασκευής ξεκίνησε οδικώς το ταξίδι του από την πρωτεύουσα της Ημαθίας για τον Πειραιά και έφτασε ακτοπλοϊκώς το πρωί του Σαββάτου στη Σύρο, ο 54χρονος τεχνικός από την Ημαθία, Σωκράτης Τζιουμάκας, μετά το πέρας της σημερινής τελευταίας προπόνηση της ομάδας δήλωσε τα εξής: «Κάθε πρεμιέρα είναι ιδιαίτερη για όλες τις ομάδες, είτε στοχεύουν στον τίτλο, είτε στη σωτηρία. Εμείς πάμε στη Σύρο, για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, έχοντας οδηγό τα φιλικά που κάναμε στην Ερμούπολη, όπου κάναμε καλές εμφανίσεις . Στόχος μας είναι μία ακόμη καλή εμφάνιση και ό,τι καλύτερο προκύψει.
Αναφερόμενος στο τελευταίο επιβλητικό 3-0 του Φοίνικα Σύρου επί του Παναθηναϊκού στο «Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς», χάρις στο οποίο η ομάδα του Γιάννη Ορφανού απέκλεισε από τα ημιτελικά της διοργάνωσης τον κατόχου του τίτλου και πρωταθλητή Ελλάδας, ο κ. Τζιουμάκας σχολίασε: «Ο Φοίνικας είναι μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλούς παίκτες και εκ των φαβορί του τίτλου. Εμείς πάμε με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την ιστορική μας πρόκριση στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς» να επιβεβαιώσουμε την εικόνα που έχουμε δώσει σε όλα τα ματς μέχρι σήμερα, ότι είμαστε δηλαδή μία μαχητική ομάδα και παλεύουμε όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως αντιπάλου».
Στην αποστολή του Φίλιππου Βέροιας, θα βρίσκεται και ένας πρώην μπλοκέρ των «Πειρατών», ο Τάσος Γάτσης, που τη σεζόν 2017-2018 αγωνίστηκε στην ομάδα της Σύρου και φέτος ενισχύει την ομάδα της Βέροιας.
«Ξεκινάει το πρωτάθλημα της Volleyleague 2020-2021, μία πρεμιέρα δύσκολη για την ομάδα μου κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο, που εδώ και χρόνια βρίσκεται στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ και σε υψηλές θέσεις, σε ένα φιλόξενο νησί, όπως ένιωσα κι εγώ μια χρονιά που αγωνίστηκα στο Φοίνικα, με μία πολύ καλή διοίκηση και οργάνωση. Αν και στις πρεμιέρες ελλοχεύουν συχνά κάποιες εκπλήξεις, εμείς έχουμε δώσει ήδη δύο φιλικά με τον προσεχή μας αντίπαλο, οπότε είμαστε σχετικά γνώριμοι μεταξύ μας. Ευελπιστώ να συνεχίσουμε τις καλές φετινές μας εμφανίσεις που πραγματοποιήσαμε στη Σύρο και να φύγουμε από το νησί με ένα καλό αποτέλεσμα».
Μιλώντας για την άλλοτε καυτή έδρα του «Δ. Βικέλας» και την υπέροχη ατμόσφαιρα των Συριανών φιλάθλων, ο 29χρονος κεντρικός από την Έδεσσα, εξέφρασε την απογοήτευσή του και ευχήθηκε γρήγορα ο κόσμος να επιστρέψει ασφαλής στα γήπεδα: «Τόσα χρόνια η Σύρος έπαιζε με τον κόσμο στο πλευρό της, φέτος όμως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τα γήπεδα θα είναι άδεια και αυτό ίσως είναι κάποιες φορές υπέρ του φιλοξενούμενου. Ευελπιστώ το συντομότερο να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα και να καταλαγιάσει η πανδημία».
Αυτό θα είναι το δεύτερο παιχνίδι με το Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ στην ιστορία του Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας, έπειτα από τα δύο φιλικά που έδωσε τον Σεπτέμβριο στη Σύρο, στο πλαίσιο της φετινής του προετοιμασίας, όπου είχε μία νίκη με 3-1 σετ και μία ισοπαλία 2-2 σετ.
Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Διοργάνωση Αναπτυξιακού Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ-10 & Κ-8 στη Βέροια

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας (Ε.Π.Σ.Η.), σε συνεργασία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) και τον Δήμο Βέροιας, διοργανώνει Αναπτυξιακό

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]