Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Tο 7ο Technology Forum στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO – Από 1-3 Οκτωβρίου 2020

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής μεταξύ των επικεφαλής των 23 φορέων-οργανωτών και της οργανωτικής επιτροπής του 7ου Technology Forum, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το Technology Forum αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση καινοτομίας και νέων τεχνολογιών στη βόρεια Ελλάδα και διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά.

Το 7ο Technology Forum θα πραγματοποιηθεί στις 1 Οκτωβρίου 2020 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, στο πλαίσιο της πρώτης Διεθνούς Εκθεσιακής Πλατφόρμας Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 4.0 (1-3 Οκτωβρίου 2020).

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, που χαιρέτισε την πρωτοβουλία, εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας στο θεσμό του Technology Forum, καθώς και της Thessweek, της Εβδομάδας Τεχνολογίας που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Technology Forum.

«Το Technology Forum που εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε και υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα,  επί σειρά ετών, αποτελεί το σημείο συνάντησης της επιστήμης και της επιχειρηματικότητας. Είναι το πάντρεμα της γνώσης και των τεχνολογικών εργαλείων, αλλά και ο εκτελεστικός βραχίονας της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, που θα αναδείξει νέα, σύγχρονα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην πρόοδο  του κοινωνικού συνόλου και φυσικά  στην πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη, όταν η ανάπτυξη της καινοτομίας αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες του στρατηγικού μας σχεδιασμού για να εισέλθουμε  το ταχύτερο δυνατό σε τροχιά ανάκαμψης. Ήδη ένα σημαντικό κονδύλι της τάξης των 140 εκατομμυρίων ευρώ από το νέο  ΕΣΠΑ (2014-2020) κατευθύνεται σε παρεμβάσεις, όπως η ενίσχυση του περιφερειακού δυναμικού έρευνας και καινοτομίας, η ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, η ενθάρρυνση δημιουργίας νέων συνεργατικών σχηματισμών μεταξύ επιχειρήσεων, η παραγωγή νέας γνώσης σε τομείς της οικονομίας στους οποίους η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

 Οφείλουμε να στηρίξουμε τις συνεργασίες μεταξύ  πανεπιστημιακών, τεχνολογικών ιδρυμάτων και ερευνητικών οργανισμών, τις συνεργασίες μεταξύ παραγωγικών  φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου, και κυρίως τις συνεργασίες μεταξύ των ανθρώπων  που κατέχουν την τεχνογνωσία και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τα καινοτόμα  προϊόντα  και τις υπηρεσίες που δημιουργούν και μας προτείνουν οι επιστήμονες, δίνοντας τους πραγματικά διεθνείς προοπτικές», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της συντονιστικής επιτροπής εξετάστηκαν οργανωτικά και λειτουργικά θέματα της επικείμενης διοργάνωσης του Technology Forum.

Στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής του 7ου Technology Forum συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Θ. Καράογλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης Μ. Κούπκας, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. Ν. Παπαϊωάννου, καθώς και οι επικεφαλής άλλων συνδιοργανωτών-φορέων (ΔΕΘ-HELEXPO, ΣΕΠΒΕ, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, Σύνδεσμος Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδας, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ελληνική Εταιρία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΕΚΕΕ, Innovation Greece).

Η συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, η οποία για το 2020 φιλοξενεί το 7ο Technology Forum και διαθέτει τις εγκαταστάσεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό, προκειμένου να διασφαλιστούν υψηλές συνεδριακές προδιαγραφές για τη διοργάνωση.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΟ Χ.Κ. ΣΕΛΙΟΥ «Μας δικαίωσε πανηγυρικά η ΕΑΔHΣΥ με την απόρριψη της προσφυγής», απαντάει ο Δήμαρχος, στις βολές Παλουκίδη και Κορωνά για ευθύνες του Δήμου στην απένταξη της Τεχνητής Χιόνωσης -Πράσινο φως, για συνέχιση του έργου, με εξεύρεση νέας χρηματοδότησης;

Το Xιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και η απένταξη του έργου τεχνητής χιόνωσης, απασχόλησε στα προ ημερήσιας διάταξης, την συνεδρίαση του δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα »

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στην Αλεξάνδρεια, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει, ότι στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών που επήλθαν με τον Ν. 5281/2026 για την Πολιτική Προστασία

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]