Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Διατηρητέα, τρία κτίρια στα Αλώνια της Νάουσας από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

Η πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Μακεδονίας και Θράκης (ΚΕΣΑΜΑΘ) πραγματοποιήθηκε προχθές στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, όπου εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν θέματα που αφορούν την οικοδομική δραστηριότητα και την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

@@ads-307@@

Μεταξύ άλλων, χαρακτηρίστηκαν ως διατηρητέα τρία κτήρια καθώς και στοιχεία του άμεσου περιβάλλοντος αυτών, επί της οδού Αγίου Θεοφάνους στην περιοχή Αλώνια της Νάουσας. Πρόκειται για συγκροτήματα τριών κτηρίων που αφορούν λαϊκές κατοικίες με επικάλυψη στέγης, που με την κλίμακά τους δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο γύρω από το αστικό τοπίο της οδού. Τα τρία κτήρια αποτελούν ενιαίο μορφολογικό σύνολο, συγκεντρώνοντας χαρακτηριστικά στοιχεία της τοπικής Μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

«Τουρισμός για Όλους»: Ξεκινούν στις 7 Αυγούστου οι αιτήσεις για voucher 200-600 ευρώ

Ανοίγει η «πόρτα» για επιδοτούμενες διακοπές. Από τις 7 Αυγούστου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα «Τουρισμός για

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]