Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Συγκλονιστικοί οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη στον ΑΚΟΥ 99.6

Η Κούλα και ο Γιάννης ήταν οι Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη αυτή την εβδομάδα, στην δημοφιλή εκπομπή που μεταδίδεται ραδιοφωνικά από τον ΑΚΟΥ 99.6 κάθε Τρίτη στις 3 το μεσημέρι. Η μάνα και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη που η ιστορία της συγκλόνισε την Ελλάδα, μίλησαν για όλα στον δημοσιογράφο λίγο πριν αναχωρήσουν από την Αθήνα για το Διδυμότειχο. 

@@ads-307@@

Το ραντεβού δόθηκε στην Κηφισιά, στο σπίτι που φιλοξένησε του δύο αυτούς ανθρώπους καθ όλο το χρονικό διάστημα που διήρκεσε η πολύκροτη δίκη. Λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος ο δημοσιογράφος βρέθηκε στα Βόρεια προάστια της Αττικής, άναψε το μικρόφωνο του και αιχμαλώτισε για πάντα τα όσα θέλησε να μοιραστεί μαζί του η τραγική αυτή μάνα, η “δυναμική πόντια” και ο “ευγενικός Γιάννης”. 

Μίλησαν για τις ώρες αγωνίας που πέρασαν από την στιγμή που έχασαν επαφή  με την κόρη τους, για τους αστυνομικούς που βοήθησαν για στις έρευνες, για το τατουάζ τριαντάφυλλο στο άψυχο σώμα “ενός κοριτσιού” που ανέσυραν οι Αρχές της Ρόδου και έφερε το μήνυμα του Θανάτου στο σπιτικό τους. 

@@ads-307@@

“Τα ισόβια θέλω να είναι ισόβια” επαναλαμβάνει η χαροκαμένη μάνα με στεντόρεια φωνή και επιμένει ότι είναι χρέος της να μην αφήσει την κοινωνία να ξεχάσει. “Να δουλέψουμε να βγάλουμε καλά παιδιά. Όλοι έχουμε ένα λιθαράκι ευθύνης σε μια κοινωνία που αντέχει την γυναικοκτονία”, είπε. 

Μίλησε για τις ώρες στο ακροατήριο, εκεί μέσα που βίωσε στο πετσί της τις τρεισήμισι ώρες που βασάνιζαν το κορίτσι της, “αυτοί που το έστειλαν ζωντανό στον τάφο”. 

@@ads-317@@

Ο πατέρα της Γιάννης, η ήρεμη δύναμη του σπιτιού, αναφέρθηκε στα τριαντάφυλλα που πρόσφερε στην Εισαγγελέα της Έδρας του Δικαστηρίου και με παιδική σχεδόν αθωότητα διερωτάται γιατί παρεξηγήθηκε μια αυθόρμητη  πράξη του που πήρε απόφαση να κάνει όταν η Εισαγγελέας ξεκαθάρισε “η φωνή της Ελένης εδώ μέσα είμαι εγώ”. 

@@ads-307@@

“Την είδα να κάθεται δίπλα της στην Έδρα και για αυτό πρόσφερα τα τριαντάφυλλα”

Εξομολογείται στον δημοσιογράφο με λυγμούς ότι η τελευταία φράση της κόρης τους προς τους δράστες είναι αυτή που κρατάει μέσα του σαν φυλαχτό, σαν εντολή του παιδιού τους προς τον ίδιο: “Ο μπαμπάς μου θα σας βρει”.

Στο δικό μου σπίτι σπάνια σβήνει η τηλεόραση. Όταν θέλω να ακούσω ραδιόφωνο συνήθως την χαμηλώνω. Χθες συνέβη το σπάνιο. Έσβησα την τηλεόραση και χάθηκα στον ΑΚΟU99,6. Μην χάσετε την συγκλονιστική εκπομπή σε επανάληψη το ερχόμενο Σάββατο στις 3 το μεσημέρι (www.akou996.gr).

Αντώνης Μπιδέρης

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]