Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Κορωνοϊός: Παγκόσμια ανησυχία για σοβαρή νόσο που πλήττει μικρά παιδιά

Πρωτοφανής και άκρως επικίνδυνη νόσος έχει εμφανιστεί σε πολλά παιδιά ηλικίας έως 9 ετών που τα οδηγεί πολλές φορές στις ΜΕΘ ακόμη δυστυχώς και στον θάνατο. Σε επιφυλακή Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, τώρα και Γαλλία όπου έχουν εμφανιστεί περιστατικά με παιδιά που νοσούν, εμφανίζοντας συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της νόσου Kawasaki, ενός αγγειακού συνδρόμου που προσβάλλει τα μικρά παιδιά και του οποίου η αιτία παραμένει αδιευκρίνιστη.

@@ads-307@@

Κρούσματα σε Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία και Γαλλία

Κρούσματα αναφέρθηκαν όμως και στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία, καθώς και στη Γαλλία, δήλωσε ο Ολιβιέ Βεράν. «Έλαβα μια προειδοποίηση από τις ομάδες στο Παρίσι», διευκρίνισε λέγοντας πως στη γαλλική πρωτεύουσα αφορά «μια δεκαπενταριά παιδιά κάθε ηλικίας».

Τα παιδιά αυτά εμφανίζουν «συμπτώματα πυρετού, συμπτώματα στο πεπτικό και μια αρκετά γενικευμένη αγγειακή φλεγμονή που μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια», αλλά «καθ’ όσα γνωρίζω ευτυχώς κανένα παιδί δεν έχει χάσει τη ζωή του απ’ αυτές τις επιπλοκές οι οποίες είναι αρκετά σπάνιες ασθένειες που μπορεί να συνοδεύονται από φλεγμονή της καρδιάς».

Ορισμένα παιδιά ήταν και φορείς του κορωνοϊού

@@ads-307@@

Ορισμένα από τα παιδιά αυτά «στη Γαλλία όπως και στην Αγγλία, αλλά όχι όλα, αποδείχθηκαν φορείς του κορωνοϊού», δήλωσε ακόμη ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «κάποια ανησυχία και κάποια επιφυλακή».

«Το αντιμετωπίζω πολύ πολύ σοβαρά. Στο στάδιο αυτό δεν έχουμε απολύτως καμιά ιατρική εξήγηση. Πρόκειται άραγε για μια φλεγμονώδη αντίδραση που προκαλείται από μια νόσο που προϋπάρχει στα παιδιά που προσβάλλονται απ’ αυτόν τον ιό ή για μια άλλη λοιμώδη νόσο; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα.»

«Κινητοποιώ τη νοσοκομειακή και την επιστημονική κοινότητα στη Γαλλία και διεθνώς για να έχουμε το μέγιστο των δεδομένων που μπορούμε να έχουμε ώστε να δούμε αν υπάρχει λόγος να συσχετίσουμε τον κορωνοϊό με αυτή τη μορφή που μέχρι τώρα δεν είχε παρατηρηθεί πουθενά», πρόσθεσε, καθώς αυτός ο νέος κορωνοϊός δεν σταματά να επιφυλάσσει κακές εκπλήξεις.

@@ads-307@@

Σε ερώτηση σχετικά με την προβλεπόμενη επαναλειτουργία των σχολείων στη Γαλλία από τις 11 Μαΐου υπό το φως αυτών των νέων στοιχείων, ο υπουργός υπενθύμισε πως από την αρχή της επιδημίας, η Covid-19 προσέβαλε λίγο τα παιδιά και πως τα σοβαρά κρούσματα στον παιδικό πληθυσμό αφορούσαν παιδιά που είχαν υποκείμενες νόσους.
Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Παράταση για τους εργάτες γης έως 30 Ιουνίου – Σήμερα ψηφίζεται η ρύθμιση στη Βουλή

Σήμερα εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή η ρύθμιση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που προβλέπει την τρίμηνη παράταση της διαδικασίας

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]