Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μετά την απόρριψη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την «Αποκεντρωμένη» Κατά πλειοψηφία η αύξηση των τελών άρδευσης σε Μακεδονίδα, Βεργίνα και Απ. Παύλο

– «Παρών» από τον Θανάση Δέλλα

Κατά πλειοψηφία πέρασε από το Δημοτικό συμβούλιο Βέροιας χθες το μεσημέρι η αύξηση κατά 13% των τελών άρδευσης, έπειτα από απόρριψη της πρόσφατης απόφασης του Σώματος για μη αύξηση των τελών, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου τόνισε ότι προτείνεται αύξηση εσόδων και μείωση δαπανών, έτσι ώστε η αύξηση να είναι στο 13% και όχι στο 18,7% που προτάθηκε από την οικονομική υπηρεσία. Η πρόταση αφορά τις δημοτικές ενότητες Μακεδονίδας, Βεργίνας και Απ. Παύλου. Είπε τέλος ότι αν δεν περάσει η απόφαση δεν μπορεί να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς.
Κατά της απόφασης ψήφισαν οι σύμβουλοι των ‘Συνδημοτών’, με τον Παύλο Παυλίδη να τονίζει ότι οι ίδιοι είχαν προειδοποιήσει περί του μη σύννομου της προηγούμενης απόφασης. «Φοβάμαι ότι δεν θα εισπραχθούν τα χρήματα για να ισοσκελιστούν τα έξοδα. Δεν θα βγει το σχέδιο του δήμου, πολλώ μάλλον όταν ορισμένα χωριά πληρώνουν κι ορισμένα όχι…» τόνισε ο κ. Παυλίδης, προτείνοντας να ληφθούν μέτρα.
Πιο συγκεκριμένος ήταν ο Γιώργος Μιχαηλίδης. Ανέφερε ότι βγάζουν μάτια τα απλήρωτα τέλη σε Βεργίνα και Παλατίτσια (το είχε καταγγείλει και πριν από 1,5 χρόνο), οφειλές από πριν τη συγχώνευση των δήμων κιόλας, προσδιορίζοντας το συνολικό ποσό στον δήμο σε εξαψήφιο! «Δεν είναι κακοπληρωτές, είναι… δενπληρωτές!» σχολίασε, μιλώντας για ανακολουθία, αφού η υπηρεσία την προτεινόμενη αύξηση 18% την έκανε τώρα 13%, αλλά και για τιμωρία αυτών που πληρώνουν τα τέλη, αφού θα κληθούν να πληρώσουν αυξήσεις εξαιτίας όσων δεν πληρώνουν. Ο κ. Μιχαηλίδης πρότεινε να ‘σφιχτούν’ οι μηχανισμοί και οι υπηρεσίες.
Αρνητικός ήταν και ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Γιώργος Μελιόπουλος: «Άλλο που δεν ήθελε η διοίκηση να προτείνει αυξήσεις, στο όνομα της νομιμότητας που επικαλείται η αποκεντρωμένη. Είναι νομιμότητα να τσακίζουμε τους αγρότες; Δεν συμφωνούμε, εμείς ζητάμε μειώσεις όλων των δημοτικών τελών…» τόνισε.
«Παρών» ψήφισε ο Θανάσης Δέλλας της πλειοψηφίας, διαφωνώντας με την αύξηση των τελών άρδευσης στα κηπευτικά της Μακεδονίδας. «Γνωρίζω καλά πως ήταν μια καταστροφική χρονιά για τους καλλιεργητές κηπευτικών. Η αύξηση θα συντελέσει στην αποεπένδυση της ντομάτας. Δεν την αποδέχομαι…» τόνισε.
Την εισήγηση ψήφισαν όλα τα άλλα μέλη της πλειοψηφίας και του συνδυασμού Μπατσαρά, ενώ μειοψήφησε και ο Δημήτρης Τσανακτσίδης. Απουσίαζε στο σύνολό του ο συνδυασμός Μαρκούλη.
Η συνεδρίαση έγινε δημαρχεύοντος του Βασίλη Λυκοστράτη, αφού ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης απουσίαζε.
Κ.Π.
Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]